Eind 5

4201CP Gorinchem

+31-85-500-8125

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Vol

Passantenplekken Ruime beschikbaarheid

Faciliteiten

Douches
Restaurant
Havenmeester
Afvalstation
Toiletten
Wasserette
Wastafels
Vuilwater station
Uw ervaringen over Lingehaven Gorinchem in Gorinchem delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

Anoniem
Mooie plek midden in het centrum

Lingehaven Gorinchem

4.0 van 5 (1 beoordelingen)

De ligging van Gorinchem aan de Merwede en de Linge heeft een grote aantrekkingskracht op bezoekers. Voor de pleziervaart is de Lingehaven een prachtige uitvalsbasis om van de de stad en omgeving te genieten. Deze gemeentelijke haven doorkruist de fraaie vestingstad. In 1987 is de Lingehaven en jachtensluis na een grootse renovatie opgeleverd. We ontvangen de pleziervaart nu op de plek waar vroeger de beroepsvaart levendigheid, werk en welvaart de stad inbracht.

Overnachten als passant
U kunt het hele jaar bij de haven terecht als passant. U zoekt een ligplek uit en vervolgens meldt u zich even op kantoor. Hier rekent u havengeld af (pinnen mogelijk) en kunt u toeristische informatie meenemen. Passanten mogen maximaal 2 weken aaneengesloten in de haven blijven liggen. De haven heeft geen vaste ligplaatsen in de Lingehaven.
Al sinds jaar en dag is hij er en de haven houdt hem er gewoon in: de Stempelkaart Lingehaven. Heeft u hem nog niet, dan krijgt u hem bij het afrekenen van het havengeld. Iedere keer dat u in de haven overnacht, krijgt u een stempel. Met de 5de stempel Lingehaven heeft u een gratis overnachting! De kaart staat op bootnaam, is niet gekoppeld aan jaargang en u spaart in eigen tempo voor een gratis nacht.

Voorzieningengebouw
Hier zijn toiletten, douches, uitstort chemisch toilet, wasmachines en wasdrogers. Het is een rookvrij gebouw. Geen honden binnen. Het gebouw is te openen met een speciale toegangscode. Deze code ontvangt u bij het afrekenen van het havengeld.

Afval
- De ondergrondse containers binnenstad zijn gewoon toegankelijk (geen pas nodig)
- Restafval hoek Peterbrug hoek Visbrug en halverwege het Eind
- Glas Korenbrug over bij molen of Robberstraat in op Kalkhaven
- Papier blauwe papierbak bij Lingesluis. Batterijen afgeven op kantoor.
- Vuilwaterpomp gratis munten op kantoor af te halen, pomp nabij Lingesluis.
- Bilgewaterafgifte-punt voor passanten Lingehaven bij collega-haven WV De Merwede

Waar u ook afmeert bij ons in de haven: overal stapt u zo de gezelligheid van de historische binnenstad in. U wandelt vanaf de boot naar terrassen, restaurants, winkels, bioscopen, theater en er is heel vaak iets leuks te doen in Gorinchem! Kortom een bijzondere lokatie.

Wees welkom!
De Lingehaven loopt van de Lingesluis tot aan de Korenbrug. En is daarmee aan de ene zijde bereikbaar vanaf de Merwede, aan de andere zijde vanaf de Linge, het Merwedekanaal en kanaal van steenenehoek. De haven beschikt in totaal over circa 85 ligplaatsen. Dit zijn ligplekken in de lengte langs steigers, in boxen en aan vingerpieren. Tussen de Lingesluis en de Peterbrug hebben we circa 25 ligplekken zonder enige hoogtebeperking. Over de haven liggen 3 vaste bruggen: de Peterbrug en de Visbrug met een doorvaarthoogte van 2.85 m. en de Korenbrug van 3.60 m.(NAP +0.80)


Jachthavens en ligplaatsen in de buurt