Sluit

Passant

Bij Jachthaven.nl kunt u ruim 150 jachthavens in Nederland online boeken via mobiel, tablet of laptop. Vind de juiste jachthaven, reserveer, betaal en leg aan. U kunt gelijk gebruik maken van de faciliteiten in de jachthaven! - Tarieven gelijk aan het havenkantoor, geen transactiekosten.

Ligplaats

Vraag gratis offertes aan voor ligplaatsen bij meer dan 800 jachthavens in Nederland. Zowel vaste ligplaatsen als seizoensligplaatsen. Vergelijk en vindt de beste ligplaats voor uw boot. Speciale wensen? Wij regelen het voor u! - Altijd laagste prijs garantie.

Bootstalling

Stalling nodig voor uw boot? Vraag gratis offertes aan voor bootstalling bij meer dan 1000 jachthavens, scheepswerven en stallingen in heel Nederland. Zomer en winterstalling. Speciale wensen? Op de kant, in de hal, te water of in een bootshuis. Wij regelen het voor u! - Altijd laagste prijs garantie.

Sluit kaart

Jachthaven Oranjeplaat

4 van 5 (1 beoordelingen)

Jachthaven Oranjeplaat

4 van 5 (1 beoordelingen)

Na de watersnoodramp in 1953 werd het Veerse Gat afgesloten door twee dammen: de Zandkreekdam (1960) en de Veersegatdam (1961). Zo ontstond het Veerse Meer.

In de jaren zestig van de vorige eeuw begon de ontwikkeling van het meer tot een groot recreatiegebied. De hoger gelegen, drooggevallen platen werden eilanden. Delen hiervan en ook de oevers werden bebost of ingezaaid met gras. Andere gebieden moesten vanzelf ontwikkelen tot natuurgebieden.

Er kwamen diverse jachthavens, zo ook jachthaven Oranjeplaat. De jachthaven was in die tijd nog een gemeentehaven. Gemeente Arnemuiden was eigenaar en daarom waren de liggelden redelijk.

Op 10 januari 1981 werd de watersportvereniging WSVA opgericht. In de jaren negentig kwam er een gemeentelijke herindeling op Walcheren. Arnemuiden zou bij de gemeente Middelburg gevoegd worden. De WSVA had eerder al eens de gemeente Arnemuiden gevraagd of men de WSVA wou benaderen bij een eventuele verkoop van de haven. Toen was dat niet aan de orde, maar bij de gemeentelijke herindeling gaf de gemeente Arnemuiden aan nu tot verkoop over te willen gaan. Zo kon worden voorkomen dat jachthaven Oranjeplaat een commerciële jachthaven werd met hoge liggelden.

De vereniging besloot de haven te kopen en richtte daarvoor een coöperatie op die de haven zou exploiteren en beheren. Zo ontstond de Cöoperatie Jachthaven Oranjeplaat (CJO) en elke ligplaatshouder werd verplicht lid van de WSVA.

Jachthaven Oranjeplaat is een jachthaven met een verenigingscultuur waarbij de coöperatie ernaar streeft de liggelden zo laag mogelijk te houden.

Vaste ligplaats

Gratis offerte aanvragen

Jachthavens en ligplaatsen in de buurt