Wierselaan 227

3433ZT Nieuwegein

+31-85-500-8036

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Vol

Passantenplekken Vol

Faciliteiten

Douches
Walstroom
Havenmeester
Winkel
Toiletten
Wastafels
Uw ervaringen over Gemeentelijke Passantenhaven Nieuwegein in Nieuwegein delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

CC-II
Mooie schone haven, heerlijk warm douchen en behulpzame havenmeesters.
Cor en Heidie Quak
We kwamen erg laat nog aan (21:00u) maar wat een warm ontvangst!! En een super service met aan leggen e.d. wij zijn blijπŸ™‚πŸ™ƒπŸ™‚
Anoniem
Prima haven. Met leuk personeel.

Gemeentelijke Passantenhaven Nieuwegein

4.5 van 5 (4 beoordelingen)

De Passantenhaven is bedoeld om passerende pleziervaart de gelegenheid te bieden tot overnachting. De haven ligt gunstig ten opzichte van het Amsterdam-Rijnkanaal, het Merwedekanaal en de Lek. Jaarlijks ontvangt de haven meer passanten die de gemeente Nieuwegein niet willen missen tijdens hun vaartocht. Het oude Vreeswijk, de verschillende musea en de gastvrijheid van de havenmeesters zijn slechts enkele redenen om de haven aan te doen.

De haven ontvangt hoofdzakelijk motorboten (tot vijftien meter) en kleine zeilboten (diepgang tot anderhalve meter.)

De Passantenhaven
In het havengebouw bevinden zich een wasmachine/droger en een toilet- en douchegelegenheid. Deze zijn ook toegankelijk voor minder-validen. Daarnaast is er op de steigers elektra aanwezig en kunt u er tevens watertanken.

Bruggen en sluizen
De gemeente Nieuwegein telt acht beweegbare bruggen waarvan vijf bruggen op afstand worden bediend vanaf het Prinses Beatrix sluizencomplex. De overige drie, de Plettenburgerbrug, de Oranjebrug en de Amaliabrug worden lokaal op afroep bediend. Voor een actueel overzicht van de bedieningstijden verwijst de haven u door naar een recente Wateralmanak.
Hiervan is ook een exemplaar op het Havenkantoor aanwezig.

Brandstof
Benzine of diesel is verkrijgbaar bij twee garages. Ga aan het eind van de haven linksaf de Wierselaan/Nijverheidsweg op. Na circa 600 meter komt u bij een grote doorgaande weg (Graaf Florisweg – Ambachtsweg – Weg van de Binnenvaart). Hier vindt u een Renault-garage (Nijverheidsweg 16) en aan de andere kant van de brug een Ford-garage.
U kunt hier tanken met een jerrycan.

Botenkraan
Bij de naastgelegen watersportvereniging Plettenburg bevindt zich een botenkraan die bij pechgevallen kan worden ingezet. De kraan kan tot 10 ton tillen. WSV Plettenburg bevindt zich op 100 meter van de Passantenhaven, Wiersedreef 2 (aan het eind van de haven naar links).

Winkels
In de nabijheid van de Passantenhaven bevinden zich een aantal winkels op loopafstand. In de dorpskern Vreeswijk vindt u ondermeer een supermarkt, een warme bakker en een slagerij.
Voor een zeer breed winkelaanbod kunt u terecht in het centrum van Nieuwegein in winkelcentrum City Plaza met ruim 90 winkels, een bioscoop en een theater.
Koopavond in Nieuwegein is op vrijdag.

Warenmarkten
Warenmarkt Vreeswijk: donderdag 12:00 tot 17:00 uur. 15 standplaatsen, Dorpsstraat.
Warenmarkt Stadscentrum: zaterdag 9:00-16:00 uur. 60 standplaatsen, Markt.

Restaurants/horeca
In de oude dorpskern van Vreeswijk bevinden zich op loopafstand van de Passantenhaven diverse restaurants en cafés, bij mooi weer vaak met terras.
Een overzicht van deze horecagelegenheden vindt u in het havenkantoor.

Openbaar vervoer
Bushalte
De dichtstbijzijnde bushaltes vanaf de haven zijn te vinden aan de Wierselaan, de doorgaande weg langs de Passantenhaven. De haltes liggen direct bij de haven (halte IJzerwerf). Hiervandaan vertrekken:
- bus 77: richting het Nieuwegeinse stadscentrum en daarna naar Utrecht en Bilthoven.
- bus 65: richting Utrecht via een decentrale route (aansluiting op de sneltram bij Westraven) en de andere kant op richting Lekboulevard/Busstation Lekbrug (aansluiting op de sneltram).
Beide bussen rijden overdag 2 maal per uur.

Sneltram
In het centrum van Nieuwegein, via lijn 77, kunt u overstappen op de sneltram, een snelle verbinding naar het centrum van Utrecht en naar IJsselstein. Ook lijn 65 sluit aan op de sneltram bij het P+R terrein Westraven ten noorden van Nieuwegein.
Vanuit de Passantenhaven is de sneltram in ongeveer een kwartier ook lopend te bereiken.


Jachthavens en ligplaatsen in de buurt