Havenkade 4

1779GT Den Oever

+31-85-500-8377

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Vol

Passantenplekken Ruime beschikbaarheid

Faciliteiten

Douches
Walstroom
Restaurant
Havenmeester
Afvalstation
Winkel
Toiletten
Wastafels
Uw ervaringen over Waddenhaven Den Oever in Den oever delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

Raccoon
De Waddenzee is zo leuk vanaf de kust, er is zo veel meer te ontdekken dan de eilanden, en Den Oever op Wieringen is zo'n pareltje aan de Nederlandse kust. Een echte vissershaven, waar nog meer te beleven is dan op het ook al zo gezellige Lauwersoog. Kroegen en verschillende soorten restaurants op een fris wandelafstandje (500m? 1km?). Wieringen is oud en prachtig, aan IJsselmeer en Waddenzee, oud eilland in een zee van nieuw rechtlijnig polderland aan zuidwestzijde. Het uitzicht vanaf de dijk over het Amsteldiep vind ik fenomenaal, met aan de einder de skyline van Den Helder en de Texelse waddenkust. Er is een leuk visserijmuseumpje, de mensen in de haven zijn er vriendelijk en behulpzaam (al hebben ze het niet op vissers uit Harlingen lijkt het wel?). Er zijn voldoende toeristische faciliteiten en uitstapjes op Wieringen. En er is ook nog een hele goedkope watersportwinkel, nou ja, marinebenodigdheden voor de visserij met een watersporthoek"je". Ik ben fan en kan deze prachtplek in Nederland zo ontzettend van harte aanraden aan iedereen die wil liggen op de grens van natuur en eeuwenoude visserij-, maritieme en landbouwcultuur? Weer eens wat anders dan rijen dik in Harlingen of hopen op een box in Oudeschild? De haven heeft, voor ons gasten helaas, door de wet Markt, Mededinging en Overheid haar prijzen moeten verhogen. Die liggen nu in vergelijking met de wat spartaanse faciliteiten misschien hoog in vergelijking met de commerciele concurrentie om de hoek. Misschien is een Havenstichting in Zelfbeheer een aardige optie?
Marjan
Altijd plaats, rustig en sfeervol. Waddensfeer zonder naar krabben hengelende gillende kinderen :-) Fietsen op Wieringen is bijzonder!
Hans
Heerlijk ontspannen jachthaven en de goedkoopste van alle zes Nederlandse Waddenhavens! (Anderen zijn gemiddeld 50% duurder) Voor de rust moet je hier zijn, bijna altijd plaats. Je moet wel jezelf goed kunnen vermaken.

Waddenhaven Den Oever

1.0 van 5 (6 beoordelingen)

Het dorp Den Oever ligt vlak naast de Stevinsluizen, aan de Afsluitdijk en is daarmee het enige dorp dat aan zoet en zout water ligt. Waddenhaven Den Oever is een echte vissershaven, maar er is ook een deel als passantenhaven ingericht. Grote kans bij het aanleggen, dat je er een zeehond tegenkomt. Een unieke locatie waar ook een wekelijkse vismarkt is van hoge kwaliteit.

In de haven zijn er voldoende faciliteiten aanwezig, zoals douches en toiletten. Tevens horeca en een supermarkt.
Je hebt er een prachtig uitzicht. Loop je een stukje om de jachthaven dan kom je bij de camperplaatsen. Op dit verharde terrein is plaats voor maximaal 15 campers. Water en stroom zijn gratis beschikbaar op dit terrein.

Uw ervaringen over Waddenhaven Den Oever in Den Oever delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaats houder.

Jachthavens en ligplaatsen in de buurt