Sluit

Passant

Bij Jachthaven.nl kunt u ruim 150 jachthavens in Nederland online boeken via mobiel, tablet of laptop. Vind de juiste jachthaven, reserveer, betaal en leg aan. U kunt gelijk gebruik maken van de faciliteiten in de jachthaven! - Tarieven gelijk aan het havenkantoor, geen transactiekosten.

Ligplaats

Vraag gratis offertes aan voor ligplaatsen bij meer dan 800 jachthavens in Nederland. Zowel vaste ligplaatsen als seizoensligplaatsen. Vergelijk en vindt de beste ligplaats voor uw boot. Speciale wensen? Wij regelen het voor u! - Altijd laagste prijs garantie.

Bootstalling

Stalling nodig voor uw boot? Vraag gratis offertes aan voor bootstalling bij meer dan 1000 jachthavens, scheepswerven en stallingen in heel Nederland. Zomer en winterstalling. Speciale wensen? Op de kant, in de hal, te water of in een bootshuis. Wij regelen het voor u! - Altijd laagste prijs garantie.

Sluit kaart

Jachthaven Steenbergen

4.7 van 5 (6 beoordelingen)

Jachthaven Steenbergen

4.7 van 5 (6 beoordelingen)

De haven is uniek gelegen in het centrum van de stad Steenbergen.

De haven is te bereiken via het Volkerak en de Steenbergse Vliet. Het riviertje De Vliet is omgeven door een wonderschoon natuurgebied dat begint bij de Heense - en Dintelse gorzen het Bedensas. Tevens maakt de haven onderdeel uit van de "staande mastroute".

De oude Benedensassluis tussen het Volkerak en de Steenbergse Vliet staat in principe altijd open. In verband met een beweegbare fietsburg in het sluizencomplex kan de doorvaart voor maximaal 10 -15 minuten gestremd zijn. De stoplichten geven aan wanneer de doorgang vrij is. Vanaf het sluisje is het 40 minuten varen tot u in hartje centrum stad Steenbergen bent.(vaarsnelheid maximaal 9 km). Op en om dit sluiscomplex is de jaren 60 de TV-serie Merijntje Gijzen opgenomen.

De eerste haven op de Vliet net na het sluisje Benedensas is de Vlije.

Na 2 km ziet u rechts afslag De Heen met jachthaven De Schapenput (Blauwe vlag haven). Deze haven is te bereiken via het havenkanaal en is minimaal 2,00 meter diep. Als u de Vliet verder stroomopwaarts vaart ziet u na 4 km aan de stuurboordkant de afslag Steenbergen. Vanaf hier is het 10 minuten varen en komt u vanzelf in de haven.

Op 14 juli 2013 is het aquaduct dat over de nieuwe A4 gaat opengesteld. Het is aangelegd om de haven van Steenbergen ook voor de toekomst bereikbaar te houden voor alle motor en zeilboten.

De Jachthaven Steenbergen waar de vereniging is gevestigd ligt in het centrum van Steenbergen. Een centrum met vele restaurants, cafe's en een opnieuw ingerichte markt met terrassen.Aan de haven liggen diverse supermarkten.

De haven is bereikbaar voor zowel motor- als zeilboten met een diepgang tot 2,20 meter en een breedte van 5,50 meter.

Vaste ligplaats

Gratis offerte aanvragen

Jachthavens en ligplaatsen in de buurt