Kade 1

4651BS Steenbergen

+31-85-500-8425

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Vol

Passantenplekken Ruime beschikbaarheid


Havenmeester

+31-65-124-2631

havenmeester@jachthavensteenbergen.nl

ma-vr van 09:00 t/m 17:30 | weekend van 09:00 t/m 20:00

Faciliteiten

Douches
Walstroom
Toiletten
Uw ervaringen over Jachthaven Steenbergen in Steenbergen delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

Daan van Tatenhove
Leuke haven met heel vriendelijke en betrokken havenmeester die meedenkt en plus punt je rijd met je volle winkelwagen tot aan de boot
Esther
Gezellige haven in hartje Steenbergen. Loont de moeite van het aanvaren via de Steenbergse Vliet. Sinds eind 2019 waren we als Toerzeilers weer de eerste groep! Een hartelijk ontvangst van de havenmeester hoorde daarbij en later lekker gegeten bij de Dok. (dat kon ook weer!)
Henk sulmann
Super mooie haven ,heel vriendelijke havenmeester. Hebben genoten met onze camper .

Jachthaven Steenbergen

4.67 van 5 (15 beoordelingen)

De haven is uniek gelegen in het centrum van de stad Steenbergen.

De haven is te bereiken via het Volkerak en de Steenbergse Vliet. Het riviertje De Vliet is omgeven door een wonderschoon natuurgebied dat begint bij de Heense - en Dintelse gorzen het Bedensas. Tevens maakt de haven onderdeel uit van de staande mastroute.

De oude Benedensassluis tussen het Volkerak en de Steenbergse Vliet staat in principe altijd open. In verband met een beweegbare fietsburg in het sluizencomplex kan de doorvaart voor maximaal 10 -15 minuten gestremd zijn. De stoplichten geven aan wanneer de doorgang vrij is. Vanaf het sluisje is het 40 minuten varen tot u in hartje centrum stad Steenbergen bent.(vaarsnelheid maximaal 9 km). Op en om dit sluiscomplex is de jaren 60 de TV-serie Merijntje Gijzen opgenomen.

De eerste haven op de Vliet net na het sluisje Benedensas is de Vlije.

Na 2 km ziet u rechts afslag De Heen met jachthaven De Schapenput (Blauwe vlag haven). Deze haven is te bereiken via het havenkanaal en is minimaal 2,00 meter diep. Als u de Vliet verder stroomopwaarts vaart ziet u na 4 km aan de stuurboordkant de afslag Steenbergen. Vanaf hier is het 10 minuten varen en komt u vanzelf in de haven.

Op 14 juli 2013 is het aquaduct dat over de nieuwe A4 gaat opengesteld. Het is aangelegd om de haven van Steenbergen ook voor de toekomst bereikbaar te houden voor alle motor en zeilboten.

De Jachthaven Steenbergen waar de vereniging is gevestigd ligt in het centrum van Steenbergen. Een centrum met vele restaurants, cafe's en een opnieuw ingerichte markt met terrassen.Aan de haven liggen diverse supermarkten.

De haven is bereikbaar voor zowel motor- als zeilboten met een diepgang tot 2,20 meter en een breedte van 5,50 meter.


Jachthavens en ligplaatsen in de buurt