Categorieën

Te koop
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Mijn boot te koop: "Deze Doerak Salon 1050 is vooral bijzonder omdat hij geen platte voorkant heeft, maar een puntsteven"

22 maart 2017 Cristian Te koop 0

Marianne Bal en haar man kochten deze Doerak Salon 1050 nadat ze op zoek waren naar een nieuwe manier om hun vakanties in te vullen. "Dankzij vrienden van ons waren we al van varen gaan houden," vertelt Bal aan jachthaven.nl. Maar voordat we gelijk over gingen op het kopen van een boot, besloten we eerst ons vaarbewijs te halen en drie weken een boot te huren. Dit beviel zo goed dat we uiteindelijk de Doerak bij dezelfde werf kochten als waar we ook de boot hadden gehuurd. De vloot lag er namelijk prachtig bij en de werf had toevallig nog een heel mooie Doerak in de verkoop staan. Niet één met een platte voorkant, maar één met een puntsteven. Dat vonden we heel bijzonder."Merk: Doerak Salon 1050
Vraagprijs: €59.000
Bouwjaar: 1978
Ligplaats: Zomers van >> Jachthaven Merlenhaven. 's Winters >> Haarlemsche Jachtclub
Lengte: 10.5 m
Breedte: 3.60 m
Diepgang: 1 m

Heeft u er veel plezier aan beleefd?

Heel veel. Het mooie van deze boot is dat je ongelooflijk veel ruimte hebt en dat je er overal in kunt staan. Daarnaast heb je ook nog een een heel groot bovendek waar je wel met 8 personen kunt zitten. Door de jaren heen zijn we heel Nederland doorgevaren. In de zomer meestal wel twee en een halve maand. Dat kon makkelijk, omdat er zoveel ruimte aan boord is. Ook zijn we ermee naar Frankrijk gevaren.

Waarom heeft u de boot in de verkoop staan?

Puur omdat we na 18 jaar de behoefte kregen om onze vakanties anders in te vullen. Nu is het plan om per trein of bus door Europa te toeren.

Heeft u veel in de boot geïnvesteerd?

We hebben de boot zeker verfraaid. Zo heeft mijn man er een nieuwe reling opgezet, zijn de ramen aan de bovenkant vernieuwd en hebben we er een

biminitop

op geplaatst.

Voor wie is de boot interessant?

Ik denk dat deze boot interessant is voor mensen die van een zeilboot overstappen naar een motorboot. Ook is de boot erg geschikt voor mensen die zijn gesetteld en gaan beginnen met varen. Jonge mensen willen denk ik toch wat meer actie en zullen eerder voor een zeilboot gaan.

Blijft u varen?

Normaal gesproken gingen ieder jaar vrienden van ons een week mee varen. We hebben al afgesproken dat we dat ook blijven doen als onze boot wordt verkocht. Maar in plaats van dat we met onze boot gaan, huren we er een. Varen blijft namelijk toch in ons hart liggen.

Geïnteresseerd in deze Doerak Salon 1050 van Marianne Bal? Zij is te bereiken op: 0235257478. Zoekt u meer informatie over de boot? Kijk dan >> 

hier

.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen