Koarte Five 40

9074EB Hallum

+31-85-500-8452

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Vol

Passantenplekken Ruime beschikbaarheid

Faciliteiten

Walstroom
Havenmeester
Uw ervaringen over Jachthaven Wetterfreonen Hallum in Hallum delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

Jachthaven Wetterfreonen Hallum

De haven van Hallum is van oudsher een haven die werd gebruikt om goederen aan en af te voeren. Met volgeladen platbodems voeren ze vanaf de Dokkumer EE en door de Hallumervaart naar het centrum van het dorp. Het gedeelte van de haven waar de bedrijven werden bevoorraad is nu gedempt. Deze straat heet dan ook... Gedempte Haven. Aan diverse panden kunt u nog zien dat dit bedrijven zijn geweest die als pakhuis werden gebruikt.

De “huidige haven” is rond 1970 aangelegd en wordt door vrijwilligers van de vereniging beheerd. Er zijn circa 32 boxen waarvan een groot aantal met vaste ligplaatsen. Ook zijn er een aantal ligplaatsen voor passanten. De boxmaten variëren in maat en de meeste ligplaatsen zijn voorzien van een vingersteiger. Voor een ligplaats kunt u contact opnemen met de havenmeester.

De faciliteiten in de haven zijn eenvoudig, maar goed genoeg om u het meest nodige te bieden. Zo is er in overleg met de havenmeester:
Een elektriciteit aansluiting
Een watertappunt

De kleine haven is gelegen in het centrum van het dorp Hallum en u kunt op loopafstand gebruik maken van alle faciliteiten dat het dorp u biedt zoals;
Een openluchtzwembad met douchegelegenheden
Diverse winkels: o.a supermarkt, bakker, slager, doe het zelf winkel/huishoudelijke artikelen winkel, bloemist, kapper, woninginrichting enz.
Mogelijkheid tot het omruilen van een gasfles bij de doe het zelf winkel
Brandstoffen op loopafstand (Texaco)
Snackbar/eetgelegenheid
Thee/koffie schenkerij
Vanuit de haven kunt u op de fiets diverse locaties bezoeken zoals het natuurgebied achter de zeedijk “het Noorderleeg” met een prachtig uitzicht over de Waddenzee.


Jachthavens en ligplaatsen in de buurt