Houtribhaven 2

8242PC Lelystad

+31-85-500-8739

Inchecken: voor 09:11

Uitchecken: voor 09:11

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Ruime beschikbaarheid

Passantenplekken Ruime beschikbaarheid

Faciliteiten

Douches
Walstroom
Restaurant
Havenmeester
Kindervoorzieningen
Kleedkamers
Beveiligde steigers
Speeltuin
Afvalstation
Winkel
Toiletten
Wasserette
Wastafels
Wifi
Vuilwater station
Uw ervaringen over Jachthaven W.V. Lelystad (Houtribhaven) in Lelystad delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

J.N. Kossen Secretaris WVL
Beste Lezer. Al enige tijd worden jachthavens in Nederland lastiggevallen door Jachthaven.nl. Deze website pretendeert te bemiddelen in ligplaatsen’. Natuurlijk zijn jachthavens blij zijn met ondersteuning van hun activiteiten en de reviews, maar helaas dringt deze website zich ongevraagd aan de jachthavens in Nederland op en lijkt namens de jachthavens naar potentiële “klanten” te communiceren. Als gevolg daarvan worden ook ongevraagd facturen verstuurd. Dit alles vindt plaats zonder overleg met en toestemming van de betreffende jachthavens. Na meerdere contacten en pogingen daartoe, met het vriendelijke en toch dringende verzoek de jachthavens die geen contract hebben met jachthaven.nl en om de gegevens niet meer te vermelden op hun website(s) en ook zeker niet namens de jachthavens te communiceren, blijft jachthaven.nl structureel doorgaan met deze praktijken. Heel veel jachthavens hebben geen enkele verbintenis met Jachthaven.nl en wijzen dan ook elke aansprakelijkheid die zou kunnen voortvloeien uit deze ongewenste dienstverlening af. Het verkrijgen van een ligplaats dan wel het als passant verzoeken om een ligplaats kan het beste plaatsvinden via de contactgegevens van de jachthaven zelf, en niet via een zogenaamd bemiddelende website. Aanvragen die via bemiddelingsbureaus of bemiddelingssites tot stand komen worden bij veel jachthavens niet in behandeling genomen en geven geen enkel recht op een ligplaats, ook niet als daarvoor reeds geld is betaald aan de bemiddelende organisatie. Veel jachthavens proberen de krachten te bundelen en melding te doen bij overkoepelende organisaties. O.a. de HISWA keurt deze praktijk rigoureus af. Er is hier namelijk sprake van misleiding en oplichting van watersporters en havens.

Jachthaven W.V. Lelystad (Houtribhaven)

De jachthaven van W.V. Lelystad vindt u aan het IJsselmeer, aan de noordwestzijde van de stad. De gevarieerde ligplaatsen, faciliteiten en vaarmogelijkheden maken deze verenigingshaven een fantastische plek.

Vanuit de haven kunt u direct het IJsselmeer opvaren. Het Markermeer is eveneens zeer dichtbij. U kunt de haven eenvoudig per auto bereiken vanaf de N302, afslag IJsselmeerdijk (ten noorden van de Houtribsluizen). Voor de liefhebber is er een grote golfbaan nabij.

De verenigingshaven beschikt over 600 ligplaatsen voor schepen tussen de 5 en 15 meter. Passanten kunnen in de kom aanmeren (2,20 meter diep). Er zij uitgebreide voorzieningen, waaronder: portaalkraan (max. 20 ton), mastenkraan, water en stroom aan de steigers, sanitaire voorzieningen, wasserette, inzamelingsplaats voor afgewerkte olie, verfresten, bilge- en vuilwater, kinderspeelplaats en gratis wifi. Eveneens zijn er een restaurant en een watersportwinkel op het terrein aanwezig.

Uw ervaringen over de jachthaven van W.V. Lelystad delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat medewatersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.


Vaste ligplaats

Jachthavens en ligplaatsen in de buurt