t.o. Wijnhaven 61

3011WJ Rotterdam

+31-85-500-8065

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Ruime beschikbaarheid

Passantenplekken Ruime beschikbaarheid

Faciliteiten

Walstroom
Beveiligde steigers
Restaurant
Winkel
Uw ervaringen over Jachthaven The Red Apple Marina in Rotterdam delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

Anoniem
Heel leuk initiatief! Wij komen hier zeker weer eens buurten.
Anoniem
Misschien wel de haven met de meest 'urban vibe' van NL. En dat bedoel ik als een plus!!
Anoniem
Een haven waar Rotterdammers trots op mogen zijn!

Jachthaven The Red Apple Marina

4.67 van 5 (3 beoordelingen)

Welkom in Rotterdam’s meest centraal gelegen en spiksplinternieuwe jachthaventje op een steenworp afstand van Station Blaak en de Markthal. Dit verrassend rustig gelegen haventje met 28 ligplaatsen wordt omringd door indrukwekkende hoogbouw (waaronder “The Red Apple”) en is geschikt voor sloepen tot 10 meter.

Het haventje is opgezet door buurtbewoners in dit gebied, het Maritiem District, Haven in Rotterdam. Zowel vaste ligplaatshouders als passanten zijn van harte welkom. Het haventje biedt o.a. stroom- en wateraansluiting, uitstekende beveiliging, een luxe gas-BBQ voor gezamenlijk gebruik, sanitaire voorzieningen via het naastgelegen Ibis-hotel en bijzondere sfeerverlichting ’s avonds.

Geniet ook van het maritieme hart van Rotterdam in alle rust en bezoek dit prachtige haventje! The Red Apple Marina organiseert en faciliteert ook tal van culturele activiteiten waaronder het jaarlijks terugkerende Wijnhaven Festival.

De haven biedt tevens enkele passantenplekken voor boten tot max 10 meter. In de haven zelf zijn geen eigen sanitaire voorzieningen, maar met het naastgelegen en bevriende Ibis-hotel biedt de passanten met een reservering de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van haar sanitaire voorzieningen en in de 200 meter verderop gelegen douchecabine’s van het Haringvliet kan men ook kosteloos gebruik maken. Elektriciteit en waterverbruik zijn inbegrepen in bovenstaande prijzen.

Parkeergelegenheid in het gebied is er volop: u kunt bv. gebruik maken van de parkeergarages “The Red Apple” om de hoek of op straat parkeren en via uw mobiel betalen. Voor passanten is het mogelijk om voor €5,- per dagdeel (5 uur) op straat te parkeren indien u uw kenteken vooraf doorgeeft aan de haven.

Om de haven te bereiken/verlaten, dient u – afhankelijk van uw doorvaarthoogte – wel rekening te houden met de diverse bruggen in de omgeving. Bij hoogtij dienen deze opgehaald te worden door een brugwachter en hiervoor geldt een wachttijd van max. 30 minuten. U kunt echter al 3 uur van tevoren doorgeven op welk tijdstip u de bruggen bediend wilt krijgen…dat kan op telefoonnummer 010-4131805. Via de gratis app “Het Getij” kunt u zien wanneer het hoog- en laagtij is. De bruggen rondom ons haventje zijn rond de 2.25 NAP.

Elektrische boten zijn ook van harte welkom!


Jachthavens en ligplaatsen in de buurt