Weissenbruchlaan 235

3054LM Rotterdam

+31-85-500-8512

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Vol

Passantenplekken Ruime beschikbaarheid

Uw ervaringen over Jachthaven & Zeilmakerij Donkers in Rotterdam delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

Johan
Beste Lezer. Al enige tijd worden jachthavens in Nederland lastiggevallen door Jachthaven.nl. Deze website pretendeert te bemiddelen in ligplaatsen’. Natuurlijk zijn jachthavens blij zijn met ondersteuning van hun activiteiten en de reviews, maar helaas dringt deze website zich ongevraagd aan de jachthavens in Nederland op en lijkt namens de jachthavens naar potentiële “klanten” te communiceren. Als gevolg daarvan worden ook ongevraagd facturen verstuurd. Dit alles vindt plaats zonder overleg met en toestemming van de betreffende jachthavens. Na meerdere contacten en pogingen daartoe, met het vriendelijke en toch dringende verzoek de jachthavens die geen contract hebben met jachthaven.nl en om de gegevens niet meer te vermelden op hun website(s) en ook zeker niet namens de jachthavens te communiceren, blijft jachthaven.nl structureel doorgaan met deze praktijken. Heel veel jachthavens hebben geen enkele verbintenis met Jachthaven.nl en wijzen dan ook elke aansprakelijkheid die zou kunnen voortvloeien uit deze ongewenste dienstverlening af. Het verkrijgen van een ligplaats dan wel het als passant verzoeken om een ligplaats kan het beste plaatsvinden via de contactgegevens van de jachthaven zelf, en niet via een zogenaamd bemiddelende website. Aanvragen die via bemiddelingsbureaus of bemiddelingssites tot stand komen worden bij veel jachthavens niet in behandeling genomen en geven geen enkel recht op een ligplaats, ook niet als daarvoor reeds geld is betaald aan de bemiddelende organisatie. Veel jachthavens proberen de krachten te bundelen en melding te doen bij overkoepelende organisaties. O.a. de HISWA keurt deze praktijk rigoureus af. Er is hier namelijk sprake van misleiding en oplichting van watersporters en havens. Ik heb geen social media, facebook en twitter ofzo. Uw wel? Deel dit bericht dan zoveel als mogelijk.

Jachthaven & Zeilmakerij Donkers

Jachthaven Donkers is gelegen aan de Bergse Plassen, aan de noordrand van Rotterdam. De plas is ontstaan door turf afgraving en is tamelijk ondiep, 1.40 meter.

De sluis, het Berg en Broekse verlaat, heeft een diepgang van 92, centimeter met een breedte van 3.05 meter en is ongeveer 15 meter lang.

U kunt bij de jachthaven terecht voor ligplaatsen, onderhoud aan boten, onderhoud aan motoren, afspuiten van de boot, takelen (tot 2 ton), polyester reparaties en schilderwerk.

Daarnaast heeft de jachthaven een bescheiden zeilmakerij, botenverhuur en een B&B maar dan staat de 2e B voor “Boot” want “Breakfast”, daar doet de haven niet aan.

Al met al zijn wij één met meer dan 75 jaar ervaring.

Jachthavens en ligplaatsen in de buurt