Op de Schrijversbrug 0

2315OO Leiden

+31-85-500-8882

Inchecken: voor 21:21

Uitchecken: voor 21:21

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Ruime beschikbaarheid

Passantenplekken Ruime beschikbaarheid

Faciliteiten

Douches
Walstroom
Havenmeester
Afvalstation
Toiletten
Wasserette
Wastafels
Vuilwater station
Uw ervaringen over Jachthaven Gemeentehaven Leiden in Leiden delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

Patrick lianne
Super netjes, vriendelijke havenmeesters alles naar wens
Kok
Bij aankomst in de haven zeer vriendelijk geholpen door de havenmeester Annelien. Zij verstrekte ook nog goede info betreffende restaurants en winkels e.d in Leiden. Ook de AAN/UIT app werkte perfect! Kortom een fijn verblijf , graag tot de volgende keer!
R. de Bok
Wij hebben er dit seizoen een aantal dagen gelegen. Wat uitmate jammer is, is dat het geen rustige haven is. Op de Haven (straat) zelf is veel verkeer en ook veel doorgaand (BROM- fiets verkeer) De herrie die hiermee gepaard gaat geeft geen gevoel van vakantie en/of rust. Jammer, het had zo een mooie haven kunnen zijn.

Jachthaven Gemeentehaven Leiden

De Gemeentelijke Jachthaven van Leiden bevindt zich aan rand van de binnenstad en is alleen vanuit het oosten bereikbaar via de Zijl, het Rijn-Schiekanaal en de Oude Rijn. Als u naar de passantenhaven vaart, passeert u achtereenvolgens de Sumatra- en de Schrijversbrug.

De Leidse passantenhaven biedt watertoeristen de mogelijkheid om te overnachten op het eigen vaartuig. In het hoogseizoen mag u ten hoogste drie achtereenvolgende nachten doorbrengen in de passantenhaven.

De passantenhaven is uitgerust met stromend water, douches, toiletten en elektriciteit. Het havengeld voor 2013 bedraagt € 1,20 per meter per dag òf overnachting. U betaalt het havengeld in het havenkantoor op de Schrijversbrug. Voor het gebruik van de douches en toiletten geldt een toeslag van € 0,50 per persoon per dag of overnachting.

 In het hoogseizoen mag u in principe maximaal 3 achtereenvolgende dagen doorbrengen in de passantenhaven. In overleg kan dit worden verlengd.

 U meldt zich bij de havenmeester in het havenkantoor op de grote brug alwaar ook de sanitairevoorzieningen zijn. Aanmelden in de haven liggeld, elektra, water en betalingen gaan via de aan.uit.net app.

Als u gebruik wilt maken van de douches en toiletten kunt u bij het havenkantoor een sleutel krijgen. De borg voor de sleutel bedraagt € 20,00. Ook de penningen voor de water- en elektra-automaten op de steigers zijn verkrijgbaar bij het havenkantoor (€ 0,75 per stuk).

Uw ervaringen over Jachthaven Gemeentehaven Leiden delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Havenmeesters bereikbaar onder +31634213021  +31634213026


Vaste ligplaats

Jachthavens en ligplaatsen in de buurt