Grote Koppel 14

3812PH Amersfoort

+31-85-500-8384

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Vol

Passantenplekken Ruime beschikbaarheid

Faciliteiten

Douches
Walstroom
Restaurant
Havenmeester
Kindervoorzieningen
Speeltuin
Afvalstation
Winkel
Toiletten
Wasserette
Wastafels
Wifi
Vuilwater station
Uw ervaringen over De Eemhaven - Amersfoort in Amersfoort delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

Joost
Niet boeken via deze site! De informatie op deze site klopt niet en is zonder toestemming van de Gemeente Amersfoort online gezet. Als u vragen heeft over de Eemhaven? Graag rechtstreeks bellen 033-469 50 70 of mailen naar marktenhaven@amersfoort.nl. Groeten
Joost
Ik heb een boeking gedaan en kwam er later achter dat de informatie op de website niet correct is. De havenmeester heeft me verteld dat ze geen zaken willen doen met deze website maar dat de beheerder weigert om de haven uit de lijst te verwijderen. Mijn advies; gewoon bellen of mailen met de gemeente haven voor informatie. Verder een leuke haven. We komen hier zeker terug.
Siep M/Y Alpha
Beste plek, mooi liggen. Wel een tip: op deze site staat dat hij vol zou liggen. Echter liggen we maar met 6! Ik denk dat er wel 25 passen. Beter niets vermelden of actueel zijn met het tijdstip van update erbij Gr. Siep

De Eemhaven - Amersfoort

4.0 van 5 (8 beoordelingen)

Eemhaven Amersfoort is dé nieuwe ‘ankerplaats’ voor de pleziervaart op de Randmeren en voor campers. Uniek gelegen aan de voet van de eeuwenoude Koppelpoort. Geniet van de sfeer, het water, de schepen en de vrolijke mensen.

Faciliteiten
De moderne passantenhaven heeft alle faciliteiten voor een aangenaam verblijf en biedt plaats aan zowel kleinere boten als grotere boten tot 20 meter lengte, 2 meter diepgang en een vaarhoogte van 7,20 meter.

U kunt direct vrij gebruik maken van alle faciliteiten (elektra, water, douches, toiletten, vuilcontainers, vuilwaterpomp, oliehoudend waterpomp), maar vanaf 16.00 uur is een vergunning verplicht. Deze vergunning dient u af te halen bij de liggeldbetaalautomaat, nabij het sanitair gebouw. U heeft hiervoor uw pinpas nodig. De vergunning dient u zichtbaar te plaatsen aan wal zijde. In de winterperiode is het sanitair gebouw gesloten en geschiedt de waterlevering op afroep. Kijk voor informatie op de publicatieborden, halverwege de passantensteiger op de kade en bij het sanitair gebouw.

Van 1 april tot 1 november worden de Koppelbrug en de Kwekersbrug dagelijks bediend tussen 9.00 en 20.00 uur. Alleen tussen 16.30 en 17.30 uur zijn de bruggen in verband met de spits gesloten. De brugwachter is te bereiken op (033) 461 57 97. Buiten het seizoen geschiedt de bediening op aanvraag.

Overnachten op je eigen boot
De havenmeester komt dagelijks meerdere keren langs. Kijk voor informatie op het publicatiebord, halverwege de passantensteiger op de kade en bij het sanitair gebouw. Kantoor haven- en marktmeester: Hof 2, naast de Sint Joriskerk. Telefonisch bereikbaar op telefoonnummer [033] 469 50 70. Bij afwezigheid gaarne voicemail inspreken.

Tarieven
De maximaal te betalen lengte is 16 meter, dus als u een vaartuig van bijvoorbeeld 20 meter heeft betaalt u slechts voor 16 meter. Het tarief over de periode van 1 april tot 1 oktober bedraagt € 1,10 per strekkende meter en over de periode van 1 oktober tot 1 april € 0,55 per strekkende meter, inclusief de mogelijkheid om gebruik te maken van genoemde faciliteiten.

# Aansluitend afmeren
# Overnachten aan boord verplicht
# Houd de haven schoon en kades heel
# Veroorzaak geen overlast

In geval van calamiteiten of spoedeisende hulp bel altijd 112. Voor minder urgente gevallen kunt u de politie bellen onder nummer 0900-8844, ook als u bijvoorbeeld overlast ondervindt dan wel constateert.

Camperplaatsen Eemhaven
In de Eemhaven is niet alleen plaats voor boten, ook campers hebben er hun plek. De camperplaats is te vinden op de Kleine Koppel 35 in Amersfoort en is dé nieuwe recreatieplek voor campers. De locatie biedt plaats aan drie campers en is uniek gelegen aan de Eem, tegenover de brandweerkazerne, en aan de voet van de eeuwenoude Koppelpoort. Meteen achter de Koppelpoort wandel je de historische binnenstad van Amersfoort in. Daar lonken de zonnige terrassen, gezellige winkelstraten, markten en vele zomerse festivals. In de nabijheid zijn supermarkten en andere winkels. De plek is aangegeven met een bord, waar ook de huisregels te vinden zijn.

In de Eemhaven is van alles te doen: Lekker eten op het water bij restaurantschip De Saffraan of van werelds eten genieten bij Wereldrestaurant Dara of eten bij De Vereeniging. Borrelen in bikini, stranden aan de Eem en happen in het zand bij restobar-dansclub Zandfoort aan de Eem of dineren in de stijlvolle ambiance van restaurant en wijnbar Merlot. Varen over de Eem kan met Klipper de Inspiratie of slapen op de Vita Nova.

* Geen boot? Huur een luxe sloep bij Aan het Roer of vaar mee met de Groninger Tjalk De Roode Kaat uit 1897

* Fietsers stap op de Eemlijn fietsboot voor een tocht over de Eem en de Randmeren naar Spakenburg of Huizen (stops en afstap-/opstapmogelijkheden in Soest, Baarn en Eemdijk).


Direct een passanten ligplaats boeken.
Beschikbare ligplaatsen voor passanten (0)
Lengte * Breedte * Diepte * Water Stroom Prijs (p.d.)

* in meters

Prijzen voor extra personen
Kind 0-4 jr. Kind 5-18 jr. Volwassenen.
€ 0,00 € 0,00 € 0,00

Jachthavens en ligplaatsen in de buurt