Sluit

Passant

Bij Jachthaven.nl kunt u ruim 150 jachthavens in Nederland online boeken via mobiel, tablet of laptop. Vind de juiste jachthaven, reserveer, betaal en leg aan. U kunt gelijk gebruik maken van de faciliteiten in de jachthaven! - Tarieven gelijk aan het havenkantoor, geen transactiekosten.

Ligplaats

Vraag gratis offertes aan voor ligplaatsen bij meer dan 800 jachthavens in Nederland. Zowel vaste ligplaatsen als seizoensligplaatsen. Vergelijk en vindt de beste ligplaats voor uw boot. Speciale wensen? Wij regelen het voor u! - Altijd laagste prijs garantie.

Bootstalling

Stalling nodig voor uw boot? Vraag gratis offertes aan voor bootstalling bij meer dan 1000 jachthavens, scheepswerven en stallingen in heel Nederland. Zomer en winterstalling. Speciale wensen? Op de kant, in de hal, te water of in een bootshuis. Wij regelen het voor u! - Altijd laagste prijs garantie.

Sluit kaart

De Eemhaven - Amersfoort

4 van 5 (3 beoordelingen)

De Eemhaven - Amersfoort

4 van 5 (3 beoordelingen)

Eemhaven Amersfoort is dé nieuwe ‘ankerplaats’ voor de pleziervaart op de Randmeren en voor campers. Uniek gelegen aan de voet van de eeuwenoude Koppelpoort. Geniet van de sfeer, het water, de schepen en de vrolijke mensen.

Faciliteiten
De moderne passantenhaven heeft alle faciliteiten voor een aangenaam verblijf en biedt plaats aan zowel kleinere boten als grotere boten tot 20 meter lengte, 2 meter diepgang en een vaarhoogte van 7,20 meter.

U kunt direct vrij gebruik maken van alle faciliteiten (elektra, water, douches, toiletten, vuilcontainers, vuilwaterpomp, oliehoudend waterpomp), maar vanaf 16.00 uur is een vergunning verplicht. Deze vergunning dient u af te halen bij de liggeldbetaalautomaat, nabij het sanitair gebouw. U heeft hiervoor uw pinpas nodig. De vergunning dient u zichtbaar te plaatsen aan wal zijde. In de winterperiode is het sanitair gebouw gesloten en geschiedt de waterlevering op afroep. Kijk voor informatie op de publicatieborden, halverwege de passantensteiger op de kade en bij het sanitair gebouw.

Van 1 april tot 1 november worden de Koppelbrug en de Kwekersbrug dagelijks bediend tussen 9.00 en 20.00 uur. Alleen tussen 16.30 en 17.30 uur zijn de bruggen in verband met de spits gesloten. De brugwachter is te bereiken op (033) 461 57 97. Buiten het seizoen geschiedt de bediening op aanvraag.

Overnachten op je eigen boot
De havenmeester komt dagelijks meerdere keren langs. Kijk voor informatie op het publicatiebord, halverwege de passantensteiger op de kade en bij het sanitair gebouw. Kantoor haven- en marktmeester: Hof 2, naast de Sint Joriskerk. Telefonisch bereikbaar op telefoonnummer [033] 469 50 70. Bij afwezigheid gaarne voicemail inspreken.

Tarieven
De maximaal te betalen lengte is 16 meter, dus als u een vaartuig van bijvoorbeeld 20 meter heeft betaalt u slechts voor 16 meter. Het tarief over de periode van 1 april tot 1 oktober bedraagt € 1,10 per strekkende meter en over de periode van 1 oktober tot 1 april € 0,55 per strekkende meter, inclusief de mogelijkheid om gebruik te maken van genoemde faciliteiten.

# Aansluitend afmeren
# Overnachten aan boord verplicht
# Houd de haven schoon en kades heel
# Veroorzaak geen overlast

In geval van calamiteiten of spoedeisende hulp bel altijd 112. Voor minder urgente gevallen kunt u de politie bellen onder nummer 0900-8844, ook als u bijvoorbeeld overlast ondervindt dan wel constateert.

Camperplaatsen Eemhaven
In de Eemhaven is niet alleen plaats voor boten, ook campers hebben er hun plek. De camperplaats is te vinden op de Kleine Koppel 35 in Amersfoort en is dé nieuwe recreatieplek voor campers. De locatie biedt plaats aan drie campers en is uniek gelegen aan de Eem, tegenover de brandweerkazerne, en aan de voet van de eeuwenoude Koppelpoort. Meteen achter de Koppelpoort wandel je de historische binnenstad van Amersfoort in. Daar lonken de zonnige terrassen, gezellige winkelstraten, markten en vele zomerse festivals. In de nabijheid zijn supermarkten en andere winkels. De plek is aangegeven met een bord, waar ook de huisregels te vinden zijn.

In de Eemhaven is van alles te doen: Lekker eten op het water bij restaurantschip De Saffraan of van werelds eten genieten bij Wereldrestaurant Dara of eten bij De Vereeniging. Borrelen in bikini, stranden aan de Eem en happen in het zand bij restobar-dansclub Zandfoort aan de Eem of dineren in de stijlvolle ambiance van restaurant en wijnbar Merlot. Varen over de Eem kan met Klipper de Inspiratie of slapen op de Vita Nova.

* Geen boot? Huur een luxe sloep bij Aan het Roer of vaar mee met de Groninger Tjalk De Roode Kaat uit 1897

* Fietsers stap op de Eemlijn fietsboot voor een tocht over de Eem en de Randmeren naar Spakenburg of Huizen (stops en afstap-/opstapmogelijkheden in Soest, Baarn en Eemdijk).

Vaste ligplaats

Gratis offerte aanvragen

Beschikbare ligplaatsen voor passanten (7)

Lengte* Breedte* Diepte* Water Stroom Prijs (per dag) incl. BTW
Ligplaats Kind 0-4jr. Per kind Per pers.
8 2.5 2.5 € 8.80 gratis gratis gratis Boek nu
9 2.75 2.5 € 9.90 gratis gratis gratis Boek nu
10 3.5 2.5 € 11.00 gratis gratis gratis Boek nu
11 4 2.5 € 12.10 gratis gratis gratis Boek nu
13 4.5 2.5 € 14.30 gratis gratis gratis Boek nu
14 4.5 2.5 € 15.40 gratis gratis gratis Boek nu
12 4.5 2.5 € 13.20 gratis gratis gratis Boek nu

* - in meters

Jachthavens en ligplaatsen in de buurt