Sluizerdijk 2

8061AA Hasselt

+31-85-500-8027

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Beperkte beschikbaarheid

Passantenplekken Beperkte beschikbaarheid

Faciliteiten

Douches
Speeltuin
Toiletten
Wastafels
Wifi
Uw ervaringen over Jachthaven de Nadorst in Hasselt delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

Anoniem

Jachthaven de Nadorst

5.0 van 5 (1 beoordelingen)

Jachthavenvereniging De Nadorst ligt aan de rand van het mooie Overijsselse Zwartewaterstadje Hasselt en vormt de directe overgang van het meer stedelijke Zwolle, naar een mooi buitendijks natuurlijk rivierenlandschap. De “Kop van Overijssel” met de unieke Wieden en Weerribben, Zwartsluis en Giethoorn op vaar- en fietsafstand nabij. Kortom, een unieke plek!

Ook voor passanten zijn er rustige en beschutte ligplaatsen. Alhoewel midden in de natuur, toch met het historische centrum van de Hanzestad Hasselt en winkels op loopafstand.

Hoewel Jachthavenvereniging De Nadorst vooral een jachthaven is, worden er ook van tijd tot tijd verschillende activiteiten georganiseerd. Deze worden ook op de website bekend gemaakt. Deelname aan de verenigingsactiviteiten door de leden wordt op prijs gesteld. Twee werkdagen per jaar zijn verplicht (en ook nog gezellig!).

Naast het vermelden van de eigen activiteiten of gebeurtenissen zullen er van tijd tot tijd ook activiteiten van andere (watersport)organisaties worden geplaatst.

Passanten

Er worden schepen tot maximaal 14 m lengte toegelaten.

Watersporters die onderweg zijn en op zoek zijn naar een rustige en eenvoudige haven om de nacht door te brengen en/of van daar uit boodschappen te doen of de omgeving nader te verkennen zijn van harte welkom. Het historisch centrum van Hasselt en een supermarkt is op loopafstand.

Het thans geldende passantentarief is € 0,90 per strekkende meter scheepslengte met een minimum van € 5,– per nacht. Daarnaast moet € 0,80 p.p.p.n. toeristenbelasting worden betaald.

De jachthaven beschikt over WIFI. De toegangscode is bij de havenmeester verkrijgbaar.
Voor leden en gebruikers van de haven is het gebruik van WIFI gratis.

Mede omdat De Nadorst als kleine verenigingshaven niet de beschikking over alle voorzieningen heeft is er een samenwerkingsovereenkomst met Jachthaven de Molenwaard (tel 038-4771651).

Naast het al genoemde afzuigen van bilgewater en toiletwater kunnen daar motorbrandstoffen, campinggas e.d. gekocht worden. Er is een scheepswinkel met een beperkt assortiment.
De Molenwaard beschikt verder onder andere over faciliteiten om jachten droog te zetten en eventuele reparaties uit te voeren.

Levensmiddelen, Postkantoor, Bibliotheek en andere boodschappen
Levensmiddelen zijn o.a. verkrijgbaar in de goed gesorteerde EMTÉ-supermarkt tegenover jachthaven De Nadorst.
In het oude stadje zijn diverse winkels in verschillende branches.


Vaste ligplaats

Jachthavens en ligplaatsen in de buurt