Kerkstraat 9

8356DN Blokzijl

+31-85-500-8775

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Niet bekend

Passantenplekken Niet bekend

Faciliteiten

Douches
Walstroom
Restaurant
Havenmeester
Afvalstation
Winkel
Toiletten
Wasserette
Wastafels
Wifi
Vuilwater station
Uw ervaringen over Jachthaven Blokzijl in Blokzijl delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

Fam. De Waal
Wat een fantastische haven! Wij varen al een poosje door Nederland, maar Blokzijl is qua haven wel een van de meest geweldige!! Aardig en enthousiast ontvangst, en het sanitair... ik mocht willen dat het bij mij thuis zo schoon was, fantastisch!!
Diny
De havenkolk in Blokzijl is een fantastische plek! Als 's avond rondom de kolk de lampjes branden ziet het er allemaal zo prachtig uit. Met gezellige terrasjes en prima eetgelegenheden. Regelmatig leuke evenementen. Fijne havenmeesters en heel goede faciliteiten zoals douches, toiletten en wasgelegenheid wat ook schoon en lekker fris is. Als je dan ook van andere mensen hoort dat het nergens in Friesland behalve in Dokkum zo geweldig goed en schoon is als in Blokzijl, dan is dat een heel groot compliment voor Blokzijl en de havenmeesters. En geheel terecht!!!
G.Sanders
Vrijdag 23 juli 2021 Wij willen de Havenmeester Esmee heel hartelijk bedanken voor de zeer prettige behandeling die ze ons geboden heeft ,nadat wij pech hadden gekregen met onze boot. Esmee krijgt van ons een dikke 10 en 10 sterren. Esmee bedankt.

Jachthaven Blokzijl

3.5 van 5 (7 beoordelingen)

Weerribben-Wieden is wellicht het mooiste natuurgebied van Nederland. In de zogenaamde “Kop Van Overijssel” vindt u naast de schitterende natuur, prachtige, historische stadjes en dorpen, welke ons aan de geschiedenis van Zuiderzee, visserij en turf herinneren.
De havens van de gemeente Steenwijkerland, in de plaatsen Giethoorn, Blokzijl, Vollenhove, Steenwijk en Oldemarkt vallen onder de “Havens Weerribben-Wieden”.

Onze gastvrije havenmeesters nodigen u van harte uit om eens één of meer nachten te blijven. U kijkt uw ogen uit, elke plaats heeft weer haar eigen geschiedenis, bouwstijlen cultuur.

U kunt er heerlijk fietsen, wandelen, varen, winkelen en niet te vergeten eten en drinken. Onze regio staat bekend om haar vele en bijzonder goede restaurants en gezellige terrasjes.

Onze havens zijn modern en comfortabel met alle benodigde faciliteiten om uw verblijf optimaal te maken.

De haven van Blokzijl bestaat uit verschillende gedeelten. Noorderkade: voor boten met een lengte van minder dan 14 meter (kortste steigers rechts en links). Zeedijk: voor boter groter dan 12 meter. Zuiderkade (achter het remmingwerk van de sluis): ligplaatsen voor kleine jachten tot 9 meter. Balkenhaven (passantenplaatsen aan de Beatrixweg en de Rietvink). Eventueel kan in overleg met de havenmeester ook gebruik gemaakt worden van vrije ligplaatsen.

Wanneer u van Vollenhove komt vaart u de haven binnen via een openstaande waterkering de zg. ‘Sas’. De drempel in de waterkering (Sas) is 1,60m NAP.

Wanneer u van het Giethoornsemeer en het Noorderdiep komt moet u door de sluis om in de havenkolk (passantenhaven) te komen. De drempel in de sluis is 1,60m NAP.

Het toiletgebouw, wasserette en havenkantoor zijn gelegen in de Kerkstraat 9, Rechts van het Café Van Ens, in het zijstraatje tegenover de kerk. In de hal kunt u een SEP-kaart kopen of opladen. In havens zijn overal stroom- en watertappunten. U vindt het vuilwater/bilgewaterpompstation op de kruising Nooderdiep/Zuiderdiep aan de Noordzijde van de sluis. Overal is gratis wifi beschikbaar.

Uw ervaringen over Jachthaven Blokzijl delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat medewatersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Jachthaven Blokzijl heeft geen commerciële relatie met Jachthaven.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de haven via de volgende website: http://havensweerribbenwieden.nl/


Vaste ligplaats

Jachthavens en ligplaatsen in de buurt