Zeeweg 4

1399GP Muiderberg

+31-85-500-8499

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Vol

Passantenplekken Ruime beschikbaarheid

Uw ervaringen over Watersport Centrum Muiderberg in Muiderberg delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

Watersport Centrum Muiderberg

Al meer dan een eeuw lang is Muiderberg een geliefde plek voor vakanties en dagjesmensen. In het begin van de vorige eeuw toen Muiderberg nog aan de Zuiderzee grensde en het water nog zout was, waren er drie steigers waar bootjes gehuurd konden worden. Het strandleven bloeide.

In 1932 werd de Afsluitdijk voltooid. Het water werd zoet, en minder wild. Ideaal voor badgasten, die dan ook in grote getale bleven komen. Door de komst van de stoomtram kwamen er in die tijd bij mooi weer tegen de 5000 bezoekers per dag.

Na de tweede wereldoorlog waren de drukke jaren voorbij. Er bleef uiteindelijk één steiger over, die werd beheerd door Henk Hazelaar, en later werd overgenomen door Willem Fagel. Het karakter van de steiger veranderde in de loop van de jaren. Er kwamen meer zeilbootjes.

In 1995 werd de haven overgenomen door de huidige havenmeester Jeroen den Hartog. In de haven van Muiderberg is het tussen half april en begin oktober een heerlijke plek om te zeilen en te surfen!

Jachthavens en ligplaatsen in de buurt