Bloklaan 22

1231AZ Loosdrecht

+31-85-500-8807

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Vol

Passantenplekken Ruime beschikbaarheid

Faciliteiten

Douches
Walstroom
Restaurant
Havenmeester
Kindervoorzieningen
Kleedkamers
Speeltuin
Afvalstation
Winkel
Toiletten
Wasserette
Wastafels
Uw ervaringen over Jachthaven Mijnden in Loosdrecht delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

Johan
Beste Lezer. Al enige tijd worden jachthavens in Nederland lastiggevallen door Jachthaven.nl. Deze website pretendeert te bemiddelen in ligplaatsen’. Natuurlijk zijn jachthavens blij zijn met ondersteuning van hun activiteiten en de reviews, maar helaas dringt deze website zich ongevraagd aan de jachthavens in Nederland op en lijkt namens de jachthavens naar potentiële “klanten” te communiceren. Als gevolg daarvan worden ook ongevraagd facturen verstuurd. Dit alles vindt plaats zonder overleg met en toestemming van de betreffende jachthavens. Na meerdere contacten en pogingen daartoe, met het vriendelijke en toch dringende verzoek de jachthavens die geen contract hebben met jachthaven.nl en om de gegevens niet meer te vermelden op hun website(s) en ook zeker niet namens de jachthavens te communiceren, blijft jachthaven.nl structureel doorgaan met deze praktijken. Heel veel jachthavens hebben geen enkele verbintenis met Jachthaven.nl en wijzen dan ook elke aansprakelijkheid die zou kunnen voortvloeien uit deze ongewenste dienstverlening af. Het verkrijgen van een ligplaats dan wel het als passant verzoeken om een ligplaats kan het beste plaatsvinden via de contactgegevens van de jachthaven zelf, en niet via een zogenaamd bemiddelende website. Aanvragen die via bemiddelingsbureaus of bemiddelingssites tot stand komen worden bij veel jachthavens niet in behandeling genomen en geven geen enkel recht op een ligplaats, ook niet als daarvoor reeds geld is betaald aan de bemiddelende organisatie. Veel jachthavens proberen de krachten te bundelen en melding te doen bij overkoepelende organisaties. O.a. de HISWA keurt deze praktijk rigoureus af. Er is hier namelijk sprake van misleiding en oplichting van watersporters en havens.

Jachthaven Mijnden

Jachthaven Mijnden ligt midden in het prachtige gebied van de Loosdrechtse plassen aan de rivier de Drecht, een verbinding tussen de Vecht en de Loosdrechtse plassen. Het recreatiecentrum bestaat uit twee modern ingerichte jachthavens met in totaal 350 ligplaatsen. Op het recreatieterrein is het mogelijk te camperen en zijn er camperplaatsen beschikbaar. De Jachthaven bevindt zich op recreatieterrein Mijnden waarop een natuurbad met ligweide, speeltuin, wasserette, supermarkt en restaurant te vinden zijn. Tevens kunnen bezoekers gebruik maken van fiets- kano- en sloepverhuur.

De Loosdrechtse plassen bieden talloze mogelijkheden: van zwemmen en zeilen tot waterskiën.
In de Jachthaven zijn de steigers voorzien van elektriciteit, verlichting en wateraansluitingen. Voor de boot is een trailerhelling beschikbaar en een 20-tons botenlift. Op de milieusteiger staat een vuil- en bilgewaterpomp opgesteld. Ook voor passanten zijn deze voorzieningen beschikbaar. De haven biedt daarnaast plek aan vaste ligplaatsen en voorziet in winterstallingen.

De Loosdrechtse Plassen zijn door turfwinning uit Veengebied ontstaan. U vindt hier prachtige legakkers met daartussen door waterlelies en rietkragen overwoekerde trekgaten.
In de omgeving vindt u Slot Zuylen, het Muiderslot, kasteel Nijenrode, het kasteeldorpje Oud-Zuilen en de idyllische Vechtdorpjes.

Uw ervaringen over Jachthaven Mijnden in Loosdrecht delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaats houder. 

Jachthavens en ligplaatsen in de buurt