Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Nieuwe ligplaatsen voor superjachten in het centrum van Amsterdam

18 februari 2019 Cristian Blog 0

Amsterdam wil in het centrum nieuwe ligplaatsen maken voor superjachten, schrijft Dagblad Het Parool. De Amsterdamse haven heeft een vergunning aangevraagd voor het afmeren van zogeheten superjachten.

[caption id="attachment_19229" align="aligncenter" width="1072"] Klein maar fijn superjacht (43 meter lange Benetti) in de Amsterdam Marina[/caption]

De voorlopige definitie voor 'een superjacht' is: grote zeil- en motorjachten, bemand door professionele crews. Het is de bedoeling dat de superjachten in de toekomst afmeren op ligplaatsen aan 'De Ruijterkade West' (DRW), ter hoogte van het Havengebouw en de Kamer van Koophandel, waar nu nog kleinere (rivier)cruiseschepen liggen. Het is dan ook de bedoeling dat beide type schepen, met een maximale lengte van 100 meter) daar kunnen blijven liggen, met een maximale verblijfduur van een week.

Het Parool schrijft: De plannen omtrent de nieuwe afmeerlocatie maken deel uit van een groter plan: Amsterdam moet weer superjachten naar de stad halen en ze ook zelf gaan bouwen en verbouwen. Vroeger deed men niet anders, maar die activiteiten stonden de afgelopen decennia op een laag pitje. Daar gaat de Amsterdamse haven nu verandering in brengen. Met de nieuwe afmeerlocatie, maar ook met een nieuwe werf bij het Westelijk Havengebied die dit jaar wordt afgerond. Daar kunnen superjachten tot 160 meter aanleggen voor verbouwing.

Op dit moment zijn er drie locaties waar superjachten af kunnen meren in de stad. De Passenger Terminal Amsterdam aan de Piet Heinkade, het Scheepvaartmuseum en in de Amsterdam Marina.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen