Vispoortstraat 1

7201GV Zutphen

+31-85-500-8694

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Ruime beschikbaarheid

Passantenplekken Ruime beschikbaarheid

Faciliteiten

Douches
Walstroom
Havenmeester
Toiletten
Wastafels
Uw ervaringen over Jachthaven W.S.V. Gelre in Zutphen delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

Maartje
Prachtige ligging in de mooie stad Zutphen. Invaren vergt enige ervaring, veel stroom en tijdens onze vaart ook windkracht 7. Ondanks onze ervaring was het best pittig, maar door de superbehulpzame havenmeester ging alles goed gelukkig en kregen we na de noodplek uiteindelijk een prachtige ligplaats. Echt klantvriendelijk en we komen hier zeker nog eens terug!
John van Katwijk
Toen wij de havenmeester belden werden we naar de nieuwe haven gestuurd omdat er in de oude haven geen diepgang genoeg zou zijn voor onze boot met 85cm. In de nieuwe noorderhaven is het echter zeer beroerd vertoeven. Doordat de waterstand wat lager is lig je eigenlijk in een met ijzeren damwanden omgeven bak wat erg benauwend overkomt en waar geen zuchtje wind waait met de hoge temperaturen van deze week. In de avond heerste er rond de haven die nog in een bouw locatie ligt geen prettige sfeer omdat groepen hangjongeren er samenscholen tot laat in de nacht. Tijdens onze wandeling langs de ijssel kwamen we bij de oude haven waar tot onze verbazing grotere boten met meer diepgang dan de onze lagen en veel lege plaatsen.
Haven
Slechte ontvangst door alles behalve vriendelijke havenmeester, die kleine boten van 9 m tegen de kade legt waarbij mensen een trap op de boot moeten plaatsen om af te stappen , dit alles voor een veel te hoge prijs waarbij hij vraagt naar lengte van de kinderen , voor een drankje stuurt hij ons naar het centrum Ipv van naar zijn eigen clubhuis waar zijn leden de tent runnen, kortom slechte ontvangst en veel te hoge prijzen

Jachthaven W.S.V. Gelre

In het zuiden van Zutphen, in de Vispoorthaven, vindt u de jachthaven van W.S.V. Gelre. Deze rustige verenigingshaven is een goede uitvalsbasis voor het ontdekken van de oude binnenstad en de omgeving langs de IJssel.

In deze monding van de IJssel bevindt u zich in een van de belangrijkste verbindingen naar Kampen, het Ketelmeer, het IJsselmeer, Friesland, de Waddenzee en de Noordzee. De ingang van de haven bevindt zich ter hoogte van kilometerpaal 927. Houdt rekening met vrachtschepen op de rivier.

De haven heeft zo'n 50 ligplaatsen. Passanten zijn van harte welkom. Boten tot 9,5 meter kunnen afmeren in een box met zijarm aan de middensteiger. Op de steiger vindt u water en elektra. Grotere boten kunnen afmeren langs de kade. De vereniging heeft een bescheiden havengebouw met kantoor, kantine en toilet- en doucheruimtes.

Uw ervaringen over de jachthaven van W.S.V. Gelre delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat medewatersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.


Vaste ligplaats

Jachthavens en ligplaatsen in de buurt