Laaksum 7

8721EW Warns

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Ruime beschikbaarheid

Passantenplekken Ruime beschikbaarheid

Faciliteiten

Restaurant
Speeltuin
Toiletten
Uw ervaringen over Vissershaventje Laaxum (gratis ligplaatsen) in Warns delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

RG
Score vergeten: prima plek, geen faciliteiten afgezien van prima vis bij Overwijk
RG
Rust, ruimte en de beste kibbeling ooit... Met wind zuid tot west komt IJsselmeer deining flink binnen. Andere richtingen of weinig wind prima.

Vissershaventje Laaxum (gratis ligplaatsen)

Het haventje van Laaxum wordt ook wel 'Het kleinste vissershaventje van Europa' genoemd. Tussen Stavoren en Lemmer vindt u hier de Friese idylle zoals nergens anders. Uitzicht op het IJsselmeer en het terras van zonnewijde Overwijk op de akkers achter u.

U kunt hier als passant gratis overnachten. Pas wel op voor de diepte. Meer dan 1.10 meter diep kunt u helaas niet steken. Het haventje is in 1904 (toen nog aan de Zuiderzee) op aandringen van de plaatselijke vissers aangelegd. In 1912 werd de haven definitief in gebruik genomen. Van hieruit werd er met Staverse jollen op haring, ansjovis, bot en paling gevist.

Na de afsluiting van de Zuiderzee werden de houten jollen langzaam vervangen door stalen schouwen, de zeilen werden ingeruild voor motoren en de ansjovis verdween en de visserij verlegde focus naar snoekbaars, baars en paling. Na de tweede wereldoorlog kende Laaksum (Laaxum) nog zeven vissersbootjes. In de jaren 70 verdween de visserij uiteindelijk bijna helemaal.

Het haventje werd niet meer onderhouden en verzande langzaam. Er is nog een trots vissersbedrijf actief, de HL6 van Wybren en Yke de Vries.

Ook zin om te verblijven op een unieke locatie? In Laaksum kunt u altijd terecht. Voor een hapje en een drankje kunt u altijd terecht bij de uitspanning van de Familie Overwijk!

Direct een passanten ligplaats boeken.
Beschikbare ligplaatsen voor passanten (1)
Lengte * Breedte * Diepte * Water Stroom Prijs (p.d.)
0.0 m 0.0 m 1.1 m € 0,00 Boek nu

* in meters

Prijzen voor extra personen
Kind 0-4 jr. Kind 5-18 jr. Volwassenen.
€ 0,00 € 0,00 € 0,00

Jachthavens en ligplaatsen in de buurt