Sluit

Passant

Bij Jachthaven.nl kunt u ruim 150 jachthavens in Nederland online boeken via mobiel, tablet of laptop. Vind de juiste jachthaven, reserveer, betaal en leg aan. U kunt gelijk gebruik maken van de faciliteiten in de jachthaven! - Tarieven gelijk aan het havenkantoor, geen transactiekosten.

Ligplaats

Vraag gratis offertes aan voor ligplaatsen bij meer dan 800 jachthavens in Nederland. Zowel vaste ligplaatsen als seizoensligplaatsen. Vergelijk en vindt de beste ligplaats voor uw boot. Speciale wensen? Wij regelen het voor u! - Altijd laagste prijs garantie.

Bootstalling

Stalling nodig voor uw boot? Vraag gratis offertes aan voor bootstalling bij meer dan 1000 jachthavens, scheepswerven en stallingen in heel Nederland. Zomer en winterstalling. Speciale wensen? Op de kant, in de hal, te water of in een bootshuis. Wij regelen het voor u! - Altijd laagste prijs garantie.

Sluit kaart

Vissershaventje Laaxum (gratis ligplaatsen)

Vissershaventje Laaxum (gratis ligplaatsen)

Het haventje van Laaxum wordt ook wel 'Het kleinste vissershaventje van Europa' genoemd. Tussen Stavoren en Lemmer vindt u hier de Friese idylle zoals nergens anders. Uitzicht op het IJsselmeer en het terras van zonnewijde Overwijk op de akkers achter u.

U kunt hier als passant gratis overnachten. Pas wel op voor de diepte. Meer dan 1.10 meter diep kunt u helaas niet steken. Het haventje is in 1904 (toen nog aan de Zuiderzee) op aandringen van de plaatselijke vissers aangelegd. In 1912 werd de haven definitief in gebruik genomen. Van hieruit werd er met Staverse jollen op haring, ansjovis, bot en paling gevist.

Na de afsluiting van de Zuiderzee werden de houten jollen langzaam vervangen door stalen schouwen, de zeilen werden ingeruild voor motoren en de ansjovis verdween en de visserij verlegde focus naar snoekbaars, baars en paling. Na de tweede wereldoorlog kende Laaksum (Laaxum) nog zeven vissersbootjes. In de jaren 70 verdween de visserij uiteindelijk bijna helemaal.

Het haventje werd niet meer onderhouden en verzande langzaam. Er is nog een trots vissersbedrijf actief, de HL6 van Wybren en Yke de Vries.

Ook zin om te verblijven op een unieke locatie? In Laaksum kunt u altijd terecht. Voor een hapje en een drankje kunt u altijd terecht bij de uitspanning van de Familie Overwijk!

Beschikbare ligplaatsen voor passanten (1)

Lengte* Breedte* Diepte* Water Stroom Prijs (per dag) incl. BTW
Ligplaats Kind 0-4jr. Per kind Per pers.
0 0 1.1 € 0.00 gratis gratis gratis Boek nu

* - in meters

Jachthavens en ligplaatsen in de buurt