Buorren 20

8584VC Hemelum

+31-85-500-8468

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Ruime beschikbaarheid

Passantenplekken Ruime beschikbaarheid

Faciliteiten

Douches
Walstroom
Afvalstation
Toiletten
Havenmeester
Uw ervaringen over Watersportvereniging De Swaeikom in Hemelum delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

Watersportvereniging De Swaeikom

In1987 heeft Hemelum een eigen jachthaven gekregen. Een kleine knusse haven met 58 vaste ligplaatsen, voornamelijk bedoeld voor de eigen inwoners. In 2009 is de haven gerenoveerd waarbij de oude steigers door nieuwe zijn vervangen. Ook is de haven toen vergroot tot 75 ligplaatsen.

De haven ligt aan de Hemelumer Vaart en is eigendom van watersportvereniging “De Swaeikom”. De haven heeft een gunstige ligging dicht bij de Morra, de Fluessen en het IJsselmeer. Door de aanleg van de aquaducten bij Galamadammen en Hommerts ligt er een open vaargebied tot aan Sneek en is de Swaeikom meer dan ooit een ideale uitvalsbasis voor het IJsselmeer en het Friese merengebied. De smalle geul vanaf het Johan Willem Frisokanaal naar Hemelum is betond en heeft een gegarandeerde diepgang van 1.40 meter. Buiten deze geul is het water erg ondiep.

Ligplaatsen en voorwaarden.

De haven is in de eerste plaats bedoeld voor de inwoners van Hemelum. Daarnaast kunnen aanvragen uit de nabije omgeving van Hemelum worden gehonoreerd. Het lidmaatschap houdt meer in dan alleen het gebruik van de ligplaats. Leden kunnen volgens het Huishoudelijk Reglement worden verplicht om jaarlijks tenminste 12 uren te besteden aan (onderhoud)werkzaamheden op de haven. Ieder jaar is er een gezamenlijke onderhoudsdag waarop de leden allerlei klussen in zelfwerkzaamheid doen. Dit om de kosten en dus het liggeld zo laag mogelijk te houden. Voor informatie kunt u terecht bij het secretariaat van de vereniging of bij de havenmeester.

Passanten.

De Swaeikom wil graag gastheer zijn voor passanten die met hun boot naar Hemelum komen. De haven beschikt over een goede douche- en toiletvoorziening en stortplaats voor chemisch toilet. Op de steigers is electriciteit en watertappunt. Ook is er een goed aangelegde trailerhelling. Het liggeldtarief voor passanten is € 1,00 per strekkende meter bootlengte per nacht.

Uw ervaringen over Jachthaven Watersportvereniging De Swaeikom delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaats houder.

Vaste ligplaats

Jachthavens en ligplaatsen in de buurt