Albert Joachimikade 16

4461BG GOES

+31-85-500-8538

Beschikbaarheid

Ligplaatsen/boxen: Ruime beschikbaarheid

Passantenplekken Ruime beschikbaarheid

Faciliteiten

Douches
Speeltuin
Afvalstation
Toiletten
Wastafels
Vuilwater station
Uw ervaringen over G.W.V. De Werf in Goes delen? Dat kan hier. Plaats een review over de jachthaven zodat mede watersporters kunnen profiteren van uw ervaring als passant of vaste ligplaatshouder.

Meest recente beoordelingen

G.W.V. De Werf

Goes is in de 10e eeuw ontstaan aan de oever van een kreek, die Korte Gos (Curtagosum) heette. Deze kreek werd de aanloop (kanaal) naar Goes. De kreek had een inham, het zgn. Molengat; hieraan lag in de 15e eeuw een scheepswerfje.

Jaren later, in 1928, ging dit werfje over in handen van Mr. Fransen van de Putte. Hij huurde de zijarm van de haven. Zijn zoon nam in 1948 het roer over en besloot met een aantal kompanen een watersportvereniging op te richten. De zijarm werd verbreed en alle werkzaamheden werden door de toenmalige leden uitgevoerd. Op 11 november 1948 was dit een feit. De Goese Watersportvereniging De Werf was geboren!

Drie jaar later had de club een fraai uitgevoerde haven, een clubhuis en er kwam een heus verenigingsvaantje.

clubvaantje-de-werf

Weer later werd de Bleekveldsche Barrière aangekocht. Hierop werd het huisje van de havenmeester gebouwd. De rest werd uitgegraven en in 1953 was er een feestelijke opening van de tweede havenkom.

Tot op heden worden alle werkzaamheden om Jachthaven De Werf in stand te houden uitgevoerd door de leden. Zij zorgen ervoor dat de Jachthaven De Werf er pico bello blijft uitzien.

U vindt op de haven:

* Een kinderspeeltuin
* Een clubhuis
* Toiletten, douches en wastafels
* Drinkwater
* Vuilcontainers
* Stortplaats chemisch toilet
* Stortplaats afgewerkte olie

Vaste ligplaats

Jachthavens en ligplaatsen in de buurt