Categorieën

Te koop
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Tweedehands zeilboot kopen? Meer over de Westerly Centaur 26

9 augustus 2017 Cristian Te koop 0

De Westerly Centaur 26 is een echte klassieker onder de kajuitzeiljachten. En perfect voor een ieder die op zoek is naar zijn of haar eerste kajuitzeiljacht. Comfort, gemak en de mogelijkheid om een groot vaargebied te kiezen. Van de binnenwateren tot het Wad en zelfs een oversteek naar Engeland behoren tot de mogelijkheden. De Westerly Centaur is immers een Britse boot!

De Westerly Centaur is goed vertegenwoordigd op de tweedehands markt, en dat is niet omdat men er zo graag van af wil, maar omdat bijna alle scheepjes nog in de vaart zijn! Maar liefst 2500 exemplaren zijn er tussen 1969 en 1980 te water gelaten. De ontwerper is de legendarische nautische architect Laurent Giles.

Het interieur van deze Westerly is verrassend ruim: in de kajuit is voldoende zitruimte en de mogelijkheid voor 4 personen om comfortabel te slapen. Door de romp met kimkielen heeft deze boot een beperkte diepgang en kunt u er mee droogvallen!


Prijzen & motorisatie Westerly Centaur 26
De prijzen van de Westerly Centaur liggen, afhankelijk van de staat van onderhoud, tussen de €5.000 en €10.000. Motorisatie is meestal de  Volvo Penta MD7A 13 pk inboard diesel die zorgt voor voldoende vermogen. Besturing varieert: soms stuurwiel en soms helmstok.

 

Meer weten over de beschikbaarheid en prijzen van de Westerly Centaur 26? Klik >>> HIER <<<


 Technische specificaties
Lengte7,92 m
Breedte2,56 m
Diepgang0,90 m
Waterverplaatsing3 ton
Zeiloppervlak35,66 m² (grootzeil 14,95 m², genua 20,71m²)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen