Categorieën

Te koop
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Tweedehands motorboot kopen? Meer over de Mulder Super Favorite Kruiser

2 augustus 2017 Cristian Te koop 0

Op zoek naar een motorboot voor de Nederlandse binnenwateren die het comfort van een kruiser en het elan van een Riva combineert? Dan komt u al snel uit bij bij de Mulder Super Favorite Kruiser!

De geschiedenis van Jachtwerf Mulder gaat terug tot 1938. Het jaar waarin Dirk Mulder senior begon met de bouw van motorjachten. Het traditionele familiebedrijf, waar nog altijd een Mulder aan het roer staat, heeft zijn goede naam en faam te danken aan de klassieke Super Favorite Kruisers en de latere Favorite Superieur en Mulder Custom Build motorjachten. De lijnen van de Mulder jachten zijn al meer dan een halve eeuw sfeerbepalend op de Nederlandse wateren.

Super Favorite Kruiser
De voorloper van de Super Favorite heeft nog 'geklonken' spanten. Dit stalen scheepje van 7,5 meter wordt in 1953 te water gelaten. Het is de voorloper van de 'Super Favorite Kruiser' en krijgt de naam 'Baby Favorite' mee. Ook van dit model varen er nog steeds verschillende rond. Vanaf 1965 ligt de nadruk nagenoeg volledig op de bouw van motorjachten. Luxe, sierlijke jachten met een herkenbare waaiersteven, een opbouw van massief mahonie, een kenmerkende raampartij en stevenbeslag met de letters DM. Het model is leverbaar in verschillende lengtes, te weten 8,30, 9,20 en 10,20 meter.

Motorisatie en prijzen Mulder Super Favorite Kruiser
De eerste Mulders Super Favorites uit de jaren '60 en '70 hebben meestal een nieuwe motor, dat betekent dat de meeste modellen rondvaren met uiteenlopende motoren, waarbij vaak gekozen is voor Vetus of Yanmar met een vermogen tussen de 50 en 100 pk. Prijzen zijn zeer uiteenlopend, afhankelijk van het model variërend van €30.000 voor oudere exemplaren met wat achterstallig onderhoud, tot €200.000 voor een relatief nieuw en puntgaaf schip.

 
De huidige Mulder werf en modellen
De Mulder Shipyard uit Voorschoten nu gevestigd in Zoeterwoude, gloreert als nooit te voren. De huidige generatie Favorites en andere schepen is echter wel van een iets ander kaliber. neemt u

>>>  hier <<<

een kijkje op de website.

 

Meer informatie over tweedehands Mulder Super Favorite modellen? Kijk >>> HIER <<<

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen