Categorieën

Te koop
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Tweedehands boot kopen? Meer over de Makma sloep

24 mei 2017 Cristian Te koop 0

Makma is een van de wegberijders voor het Nederlandse sloepvaren. En een begrip onder sloepeigenaren en bootjesmensen. Deze robuuste en stijlvolle boten van Nederlandse bodem worden al sinds 1986 gebouwd. Robuust, elegant en kwaliteit, een paar woorden die in je opkomen bij de gedachte aan Makma Sloepen. 


Oprichting sloepenwerf Makma
Zeiler Jan Frans zocht midden jaren tachtig van de vorige eeuw een vletje om zijn Regenboog makkelijk mee naar wedstrijden te kunnen vervoeren. Via via kwam hij uit bij een bedrijf dat zijn vlet zou produceren. Echter, omdat daar de boel behoorlijk in het slop zat, liep alles anders. Als 'grapje' werden de mallen overgenomen en bouwde Frans, inmiddels met hulp van de heer Mandemaker, zijn eigen vlet. De eerste Makma sloep. De tweede en derde werden nog gebouwd voor vrienden, maar toen was het hek al van de dam.

[caption id="attachment_13455" align="aligncenter" width="1286"] De Makma Pecheur, stijlvol en robuust[/caption]

Makma wordt Makma Marine
Precies 10 jaar geleden, in mei 2007, namen Ronald en Jan met voortvarende plannen Makma Yachting uit Leiden over, zodat oprichter Jan Frans na 23 jaar plaatsmaakte voor een nieuwe generatie en ambitie. De producent van de bekende Admiraalsloep, de Makma Vlet en de geliefde ‘Caribbean Kajuitsloep’ ging vanaf dat moment verder onder de naam Makma Marine. De kersverse eigenaren zetten koers richting van schaalvergroting, internationalisering en uitbreiding van diensten en het assortiment.

Tweedehands modellen
De Makma vlet, Makma Trinity, Makma Pecheur en de Makma Commandeur modellen zijn de absolute klassiekers van de werf. Deze sloepen staan garant voor kwaliteit en vaargemak, en zijn momenteel redelijk vertegenwoordigd op de tweedehands markt.

[caption id="attachment_13456" align="aligncenter" width="1290"] Het huidige vlaggeschip: Makma Caribbean 36 met kajuit[/caption]


Gangbare modellen
Ook de huidige modellen van Makma Marine zijn reeds sporadisch verkrijgbaar op de tweedehands botenmarkt. Het gaat dan om de Makma Tendervlet, de Loungevlet en de Caribbean 31 & 36.

Een overzicht van de tweedehands beschikbare Makma sloepen en bijbehorende prijzen treft u >>> HIER <<<

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen