Categorieën

Te koop
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Mijn boot te koop: "Mijn Jeanneau 43 DS is heel geschikt voor oceaanzeilers"

21 december 2016 Cristian Te koop 0

Vandaag in #mijn boot te koop het verhaal van oud-Nederlandskampioene waterski (slalom) 1964 Nelie Schermer en haar boot Melkweg. Schermer kocht het schip jaren geleden met haar inmiddels overleden man. "Mijn man en ik hadden een boerderij. Maar omdat we wel wat meer vrije tijd wilden,en meer verre reizen wilden maken, kochten we onze boot Melkweg."Merk: Jeanneau
Vraagprijs: €125.000
Bouwjaar: 2004
Plaats: Edam
Lengte: 13.2
Breedte: 4.19
Diepgang: 1.65

Waarom heeft u deze boot in de verkoop staan?

Toen mijn man jaren geleden overleed, ben ik altijd alleen door blijven zeilen. Totdat ik jaren later in het het tijdschrift Zeilen een oproep las van een man die op zoek was naar een zeilmaatje om zijn Lemsteraak vanuit de Middellandse Zee terug naar Nederland te zeilen. Hier heb ik op gereageerd en uiteindelijk werd het zelfs een relatie. Diezelfde man heeft mij vervolgens ooit laten zien hoe mooi het is om droog te vallen op De Wadden. Dat vond ik zo'n aparte ervaring, je hebt namelijk het gevoel dat je helemaal alleen bent. Toen dacht ik, ik wil een schip waarmee ik kan droogvallen. Helaas gaat dat niet met dit schip, omdat je een midzwaard nodig hebt, oftewel een hefkiel.

Heeft u met dit schip mooie tochten gemaakt?

Jazeker. We zijn naar de Engelse oostkust gevaren en aangezien dit schip een verkorte kiel heeft, kun je verder de rivieren op. Verder zijn we met dit schip in Bretagne geweest en bijna tot de Golf van Biskaje. Ook hebben we heel veel geankerd. Ik heb het anker jaren geleden tot wel 60 meter laten verlengen.

Voor wie is dit schip interessant?

Voor oceaanzeilers bijvoorbeeld. Het is een Franse boot en die zijn over het algemeen heel geschikt om de oceaan mee over te steken. Daarnaast heb ik het één en ander in het schip geïnvesteerd, zo zitten er zonnepanelen op, zijn alle accu's vervangen en is de sprayhood vernieuwd.

En naar wat voor type schip bent u op zoek?

Zoals ik al zei, ik ben van plan een schip te kopen, één met een hefkiel zodat ik ermee droog kan valen. En net als mijn huidige schip moet het weer een scherp jacht zijn.

Bent u geïnteresseerd in dit zeilschip? Nelie Schermer is te bereiken op: 06 13082974

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen