Categorieën

Te koop
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Mijn boot te koop: "Er is van deze Coastal Pilot maar één gebouwd"

8 maart 2017 Cristian Te koop 0

Lucas Ruinemans kocht deze Coastal Pilot nadat hij de boot tegenkwam op internet. "Ik was gelijk onder de indruk, want het is een stoere boot met veel luxe," vertelt Ruinemans aan jachthaven.nl. "Overigens is er van deze Coastal Pilot maar één gebouwd. Jan Visser uit Heeg heeft het schip destijds ontworpen in opdracht van een solo zeezeiler die nog een keer de wereld rond wilde."Merk: Coastal Pilot
Vraagprijs: €269,000
Bouwjaar: 1999
Ligplaats: Voorheen in jachthaven De Kranerweerd. Tegenwoordig in een privé schiphuis in Sneek.
Lengte: 14,99
Breedte: 4,6
Diepgang: 1,25

Heeft u er veel plezier aan beleefd?

Dat kun je wel zeggen. De langste tocht die we hebben gemaakt is naar Berlijn. Onderweg zijn we veel mooie plaatsjes tegengekomen en ook evenzoveel leuke haventjes. Het viel me op dat er in Duitsland vooral veel verenigingshavens zitten. Wat trouwens het mooie is van deze boot, is dat hij makkelijk is en dat je probleemloos onder iedere brug door kunt varen. Daarbij is hij zeewaardig. Met hoge golven gaat hij bijvoorbeeld door de golven heen in plaats van dat hij er bovenop klapt.

Waarom heeft u de boot in de verkoop staan?

Mijn vrouw en ik zijn beide de vijfenzestig gepasseerd en hebben andere plannen.

Heeft u veel in de boot geïnvesteerd?

Ik heb de boot verschillende keren professioneel op laten knappen. Zo is hij in 2012 opnieuw gespoten, hebben we het plafond van het stuurhuis en de slaapkamers vernieuwd en hebben we er een kuiptent in gezet. Ook zit er een nieuwe hekschroef in, roestvrijstalen tanks en is de hele boot 'schuim' geisoleerd.

Voor wie is de boot interessant?

Ik denk dat de boot vooral interessant is voor zeilers die overstappen op een motorboot. En ondanks dat er geen buitenbesturing aanwezig is, hoef je alleen maar de zijdeuren open te schuiven en je hebt contact met het water. Toch kun je ook buiten op het dek de boot besturen. Als je op groot water vaart, zoals het IJsselmeer, kun je op de automatische piloot sturen. Je kunt deze boot overigens ook heel goed in je eentje bevaren. Met de afstandbediening waarmee de boegschroef en de hekschroef kunt besturen, kun je heel gemakkelijk in je eentje aanmeren.

Blijft u varen?

Ik blijf absoluut varen. Ik heb zelf nog een zeepunter en ik denk erover na om in de toekomst een weekendbootje aan te schaffen.

Geïnteresseerd in deze Coastal Pilot van Lucas Ruinemans? Zijn telefoonnummer is: 0629052332. Zoekt u meer informatie over de boot? Kijk dan

hier

.

 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen