Categorieën

Te koop
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Mijn boot te koop: "deze sloep is een sprookje om mee te varen"

7 december 2016 Cristian Te koop 0

Onder de rubriek: #mijn boot te koop, publiceren wij vanaf vandaag iedere woensdagmiddag het verhaal achter een boot die via internet te koop wordt aangeboden. Vandaag een gesprek met mevrouw Brüggen, die vertelt dat ze haar Zweedse klassieke salonsloep 'met pijn in het hart' in de verkoop heeft staan. "Toen we de sloep voor het eerst zagen liggen, waren we helemaal verliefd." Merk: Storebro
Vraagprijs: €12.500
Bouwjaar: 1929
Ligplaats: Amsterdam
Lengte: 6.9 meter
Breedte: 2 meter
Diepgang: 0.6 meter

Waarom heeft u deze boot in de verkoop staan?

Toen wij de sloep drie jaar geleden, in een zijtak van de Amstel, in de verkoop zagen staan, waren we helemaal verliefd. En eigenlijk werd toen pas het idee geboren dat we wel een boot konden kopen. Vervolgens hebben we er drie jaar prachtig mee door Amsterdam gevaren. Het idee om de boot te verkopen ontstond eigenlijk pas dit jaar, toen we tijdens de vakantie over de IJssel voeren. In de buurt van al die grote schepen, voelden we ons ineens heel klein. Het kwam er op neer dat onze boot eigenlijk een beetje te klein was voor het grote werk.

Heeft u veel in de boot geïnvesteerd?

In 2006 heeft de toenmalige eigenaar het schip volledig en vakkundig laten renoveren door Radingius, scheepstimmerman te Spakenburg. Er is toen een nieuwe motor (Solé Diesel, 3 cilinder 24 PK) iingebouwd in een geluidsarme bak. Tevens is de kiel versterkt en verzwaard met een stalen U-balk, en is de romp aan de buitenkant in de epoxy gezet. Ook is er in 2016 nieuwe besturing monokabel aangebracht en zijn er enkele deklatten vernieuwd.

Voor wie is deze boot interessant?

Deze Skuta, dat 'klein bootje' betekent in het Zweeds, is om te beginnen een sprookje om in te varen. Hij is goed onderhouden en heeft een goede motor, die je nooit in de steek laat. Daarbij is het een boot die onder alle bruggen doorkan en daardoor buitengewoon geschikt is voor de grachten. Maar ook voor de kleine rivieren is het een geweldige boot.

Tot slot. Blijft u varen of gaat u iets anders doen?

We hebben al een nieuwe boot gekocht, ook een Zweedse klassieker. Het is er één met iets meer comfort en als we een groot schip tegenkomen, hoeven we hem net iets minder te knijpen.

Bent u geïnteresseerd in de boot? Het telefoonnummer van mevrouw Brüggen is: 020 - 3374576

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen