Categorieën

Te koop
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Mijn boot te koop: Deze klassieke Johansson verkeert in een prima staat"

1 februari 2017 Cristian Te koop 0

René van Seuren kocht zijn klassieke Johansson uit 1963 omdat hij en zijn vrouw het leuk vonden om hun tijd op het water door te brengen. "Hiervoor hadden we al een houten boot," vertelt van Seuren aan jachthaven.nl, "maar omdat hij aan de kleine kant was zijn we rond gaan kijken. We zochten iets in de trant van een Storebro. Uiteindelijk kwamen we op de website van

Prins van Oranje

dit bootje tegen. Het bleek een win-win situatie, omdat we ons oude bootje tegen deze konden inruilen."
Merk: Johansson
Vraagprijs: €14.000
Bouwjaar: 1965
Ligplaats:

Jachthaven 't Eiland 


Lengte: 6.9
Breedte: 2,1
Diepgang: 0.6

Heeft u er veel plezier aan beleefd?

Jazeker. We hebben er mooie tochten mee gevaren. Toen we nog in Alphen aan den Rijn woonden, lag de boot bij

Jachtwerf Kraan

bij Leimuiden. Vanuit hier voeren we vaak over het Braassemermeer, de Westeinderplassen en de Kagerplassen. Ook vonden we het mooi om richting Utrecht te varen waar je langs de gemeenten Bodegraven en Woerden komt. Een prachtig en tevens rustige route.

Waarom heeft u de boot in de verkoop staan?

In het begin voeren we meerdere dagen achter elkaar en maakten we lange tochten. Op een gegeven moment maakten we alleen nog maar dagtochten, totdat we bijna niet meer het water opgingen. We hebben jonge kinderen en hebben weinig tijd. We komen er simpelweg niet meer aan toe.

Heeft u veel in de boot geïnvesteerd?

Het is en blijft een houten boot natuurlijk. En dat vereist meer aandacht dan bijvoorbeeld een polyester boot. Maar door de jaren heen heeft de boot verschillende onderhoudsbeurten gehad, waardoor hij nog in een prima staat verkeert. We hebben er zogezegd goed op gepast. 's Winters ging hij bijvoorbeeld ook altijd in de winterstalling.

Voor wie is de boot interessant?

Ik denk dat de boot voor een brede categorie interessant is. Vooral voor mensen die er een dag op uit willen, of eventueel een weekend. De boot is net groot genoeg voor een stel met twee kinderen.

Blijft u varen?

Ik denk niet dat we snel weer een nieuwe boot zullen kopen. Toch sluit ik niet uit dat we in de toekomst weer een boot nemen. Wellicht als de kinderen wat groter zijn. Het kan ook zijn dat we eerst eens een boot gaan huren. Dat neemt niet weg dat er niets boven het hebben van een eigen boot gaat. In plaats van dat je nog van alles moet regelen, kun je, als je de zon ziet schijnen, er gelijk op uit.

Geïnteresseerd in de klassieke Johansson van René van Seuren? Zijn telefoonnummer is: 0619736990. Zoekt u meer informatie over de boot? Kijk dan

hier

.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen