Categorieën

Lijstjes
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Welke 5 bn'ers staan bekend als echte schippers?

12 juni 2017 Cristian Lijstjes 0

Nederland is een watersportland. We varen graag met z'n allen. Dat geldt natuurlijk ook voor onze bekende landgenoten. Welke bn'ers staan bekend als echte bootmannen en waar hebben zij hun ligplaats? Wij hebben 5 schippers voor u op een rijtje gezet.

Presentator Jeroen Pauw is een erkende bootjesman. Zo woont hij in het centrum van Amsterdam op een woonboot, vaart hij volgens verschillende bronnen regelmatig in diverse oude sleepbootjes door de grachten, en was hij ten tijde van zijn televisiehuwelijk met Paul Witteman de trotse eigenaar van een ONJ 770 loodsbootje (nieuw ruim €100.000) met de ludieke naam 'Whiteman'.

Jan Smit is Volendammer, zanger, en booteigenaar. Ongeveer ook in die volgorde. Hij vaart al sinds hij zich een bootje kan veroorloven. De bootjes zijn inmiddels jachten geworden. En wij zijn ook de tel kwijt, maar zijn ligplaats is altijd in Marina Volendam. Wat dacht u dan? Er wordt wel gefluisterd dat hij tegenwoordig meer in de haven te vinden is, dan buitengaats op de woeste wateren van het IJsselmeer...

Televisie presentator, journalist en vriend van premier Rutte, de heer Jort Kelder is een erkende sloepfanaat. Er zijn genoeg beelden van de beroepsprovocateur aan het roer van zijn sloep, in gezelschap van een vriendin of zijn beste vriend, de eerder genoemde heer minister president van Nederland. Jort Kelder meert zijn boot aan naast zijn huis, een voormalige kerk in het pittoreske Durgerdam onder de rook van de hoofdstad.

Ex radio-dj, veejay, presentator van autoprogramma's en inmiddels life coach en romanschrijver Michael Pilarczyk is een zeiler. Meerdere jaren zwierf hij rond de middellandse zee op zijn zeilboot. In die periode overdacht hij zij turbulente leven vol pieken en dalen. Dit leverde naast een schat aan zeilervaring ook de roman 'Dansen in de hemel' op. Inmiddels ligt zijn boot in Ibiza, waar Pilarczyk woont en werkt samen met zijn vriendin.Sailing to St Barth with The pirate crew!


Een bericht gedeeld door Reinout Oerlemans (@reinout_oerlemans) op

Reinout Oerlemans heeft natuurlijk wel wat met de zee. De oud-soapie-werd-media-magnaat heeft immers zelf de directie gevoerd over de epische Nederlandse film 'Nova Zembla' over de zeevaarders Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck die in de zestiende eeuw afreisden naar het ijskoude Nova Zembla. Zelf varen doet Oerlemans ook graag, samen met zijn vrouw, de oud-wielrenster en presentatrice Danielle Overgaag en de familie. Hoewel? De boot staat inmiddels wel te koop. Geïnteresseerd? Voor de ruim 30 meter lange Nordia Van Dam uit 2005 dient u nog wel zo'n 3,5 miljoen euro neer te tellen. Volledige details bekend bij de makelaar

>>> HIER <<< 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen