Categorieën

Lijstjes
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Wat zijn de 5 nuttigste watersport-apps van dit moment?

14 november 2016 Cristian Lijstjes 0

Tegenwoordig heeft iedereen wel een laptop, smartphone of tablet aan boord, vol handige apps waarmee je het verblijf op het water kunt veraangenamen. Deze apps variëren van overzichtelijke waterkaarten tot windmeters. Hartstikke handig om aan boord te hebben en vaak nog gratis ook. Hieronder onze top 5 van nuttigste watersport-apps die niet mogen ontbreken op je tablet of smartphone.

ANWB Waterkaarten app (€ 4,49)
In deze handige Waterkaarten app van de ANWB vind je alle waterkaarten en bijna alle informatie uit Wateralmanak 2. Je kunt nauwkeurig zien waar je vaart en je kunt alle informatie over havens, bruggen en sluizen in de omgeving in een handomdraai opvragen. Uitgebreid navigeren is niet mogelijk maar je kunt wel je koers bepalen naar een bepaald punt. De app is geschikt voor iOS en Android

Wind Speed Converter

(Gratis)
Een heel handige en eenvoudige app. Voer een windsnelheid in en de app rekent het voor je om. Van knopen, naar km/u, van beaufort naar knopen. Geschikt voor iOS en helemaal gratis.

Marine Imray

(€ 45)
Kaartnavigatie gebaseerd op de Nederland 1800 serie kaarten, met waypoints, routes (afstanden, doelen, peilingen), positie en bestemming, aan te houden koers, snelheid en peiling, magnetisch kompas, gps en instrumenten, getijden, luchtfoto's en routes die je kunt delen met vrienden. De app voor iOS is niet goedkoop, maar wel essentieel om op je smartphone of tablet te hebben.

Windmeter

(€ 0,99)
Geeft een nauwkeurige windsnelheid. Hoe? Door het geluid te meten dat de wind maakt die in de microfoon van de iPhone blaast. Let er wel op dat je de telefoon op de juiste locatie en op de juiste manier in de lucht houdt. Geschikt voor IOS.

Saildroid (gratis)Een eenvoudig, maar zeer handige app. De applicatie bestaat uit een verzameling instrumenten, zoals een kompas, snelheidsmeter in knopen, positiebepaling, afstandsmeting/log in zeemijlen en meters. Log is bruikbaar om bijvoorbeeld de lengte van een rak te meten of als ankeralarm. De app is geschikt voor Android en gratis te downloaden.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen