Categorieën

Lijstjes
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Wat zijn de 5 beste oplossingen tegen de zon aan boord?

6 maart 2017 Cristian Lijstjes 0

Nu het watersportseizoen op het punt staat van beginnen en ook het mooie weer niet lang meer op zich zal laten wachten, is het wellicht goed om stil te staan bij de gevaren van de zon. Iedereen weet hoe vervelend het kan zijn wanneer je niet op tijd voorzorgsmaatregelen hebt genomen en te lang in de zon hebt gezeten. Daarom vonden wij het een goed idee om tijdig een aantal voorzorgsmaatregelen op een rijtje te zetten.

BoottentEen boottent is een welkome investering. Het beschermt u namelijk tegen zonlicht maar ook tegen regen en wind. Tevens vergoot de boottent de leefruimte in uw boot.

BiminitopMeestal als u het water opgaat, zal dit zijn op een mooie, zonnige dag. In dat geval is het prettig om naast het genieten van de zon ook de mogelijkheid te hebben om in de schaduw te kunnen zitten. En mocht u overvallen worden door slecht weer in de vorm van regen, ook dan biedt een biminitop de nodige bescherming.

Buiskap/ sprayhood 

Een buiskap of sprayhood zorgt voor weersbescherming van de boot. Tevens vergroot een achtertent de leefruimte op uw boot aanzienlijk. Geen slechte investering dus.
ParasolEen parasol aan boord is geen overbodige luxe, helemaal wanneer u niet over een biminitop, buiskap of boottent beschikt. Het voordeel van een parasol is dat u hem zo hebt opgezet, nadeel is wellicht de kwetsbaarheid. Denk daarom aan een stevige parasol die ook weerstand kan bieden tegen de nodige windvlagen.

Pet, hoed en zonnebrandHet valt absoluut aan te raden om aan boord een pet of een hoed te dragen die u kunnen beschermen tegen de zon. Wat misschien nog wel belangrijker is, is dat u zich tijdig en regelmatig insmeert met zonnebrandcrème. Zo bent u in ieder geval te allen tijden goed beschermt tegen de zon.

Hebt u nog tips? Laat het hieronder weten in de comments.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen