Categorieën

Lijstjes
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Wat zijn de 5 beste boatsharing platforms?

17 oktober 2016 Cristian Lijstjes 0

De zon schijnt en je wil er met alle liefde met de boot op uit. Er is echter één probleem: je hebt geen boot. In het andere geval ben je bootbezitter, maar je hebt geen tijd om ervan te genieten. Zonde natuurlijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig boatsharing platforms die deze partijen samenbrengt, zoals AirBnb toeristen en huiseigenaars aan elkaar koppelt. Het is een online marktplaats voor de verhuur en boeking van privé-boten en daarmee is het de deeleconomie ten voeten uit. Het staat voor het slim gebruiken van goederen en diensten. Ongebruikte capaciteit van persoonlijk bezit wordt uitgewisseld tegen een zelf bepaalde waarde. Geweldig toch? Vandaag in onze top 5 de beste boatsharing platforms waar huurders en verhuurders van boten elkaar kunnen vinden.

Barqo
Barqo is het open platform waar zowel kapiteins als booteigenaren elkaar ontmoeten in een community die samen de wereld wil rondvaren. Samen met hun partner Centraal Beheer heeft Barqo een unieke Bootdeelverzekering ontwikkeld. Vanaf nu kun je jouw boot verzekerd verhuren als je een willekeurige basisverzekering hebt voor je boot. Kiest een huurder voor jouw boot? Dan sluit de huurder de Bootdeelverzekering af die geldend is voor de tijd dat hij of zij jouw boot huurt via Barqo. Wat je als booteigenaar kunt verdienen? Barqo rekent een commissie van 15% die wordt ingehouden op de ingestelde huurprijs die door jou wordt bepaald.

Boatsters
Boatsters is hét peer-to-peer platform voor wereldwijde botenverhuur. Het huren van een boot bij Boatsters heeft vele voordelen, waaronder de laagste prijs garantie. Omdat zij erop vertrouwt dat geen enkel ander platform goedkopere en hogere kwaliteit boten aanbiedt hanteert Boatsters deze laagste prijs garantie. Vind je elders dezelfde boot, in hetzelfde tijdsbestek, met dezelfde faciliteiten, dat goedkoper te huren is dan bij Boatsters, krijg je van Boatsters het verschil terug. Daarbij heeft Boatsters een unieke samenwerking met Delta Lloyd welke particulieren verzekerd laat verhuren, binnen heel Europa. Boatsters ontvangt 15% commissie per transactie. De verhuurder houdt dus 85% over.

Tubbber
Het belangrijkste doel van Tubbber is om booteigenaren die botem verhuren, zowel technisch als financieel te beveiligen. Tubbber is verantwoordelijk voor: veilige betalingen, boot en schipper verzekering,  en een persoonlijke check van de boten en de eigenaren. Tubbber controleert elke boot en zorgt ervoor dat alle boten goed zijn verzekerd. Tubbber heeft een uniek partnership met Yacht-Pool, de grootste bootverzekeraar ter wereld. Tubbber vraagt overigens maar 3% van de huurprijs.

Goboat
GoBoat is het eerste boot-deelplatform van Nederland en heeft als doel een site te creëren waar booteigenaren en liefhebbers betrouwbaar, transparant en laagdrempelig met elkaar in contact kunnen komen. Zo wordt het zeer eenvoudig en betaalbaar om te varen, voor zowel beginners als ervaren kapiteins. Voor ieder niveau en budget is er wat wils. Je kiest zelf een boot die bij je wensen past. Booteigenaren betalen eenmalig €49,95 voor een jaarplaatsing. De volledige huuropbrengst gaat naar de bootverhuurder. Goboat heeft een partnership met DMW verzekeringen.

Click & Boat
In het buitenland is Click & Boat het bekendste boatsharing platform. Dit bedrijf zit gevestigd in Frankrijk, maar beweegt zich Internationaal. Ook Click & Boat biedt de kans om charter jachten, motorboten, rubberboten, aken, catamarans en jetski's te huren of verhuren. Hoeveel commissie wordt berekend over een transactie is niet bekend.

Overigens zijn er ook nog 'gewone' huurplatformen te vinden, zoals vakantievaren.nl en boothuren.nl. Deze bedrijven gaan echter niet uit van het boatsharing principe.   

 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen