Categorieën

Lijstjes
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Uw boot ligt veilig onder een dekzeil deze winter? Wij hebben een extra checklist met 5 punten voor u!

12 december 2016 Cristian Lijstjes 0

Ligt uw boot veilig onder een dekzeil deze winter? Denk dan goed na over hoe u uw boot afdekt. Een goed aangebracht dekzeil biedt bescherming aan kwetsbare delen aan boord, zoals het houtwerk, de kajuitingang en beslag. Een slecht aangebracht dekzeil biedt niet alleen weinig bescherming, hij kan ook nog eens schade toebrengen door vuilophoping op kwetsbare plaatsen of door schavielen van lijnen of tentdoek. Met behulp van deze checklist laat u uw boot met een gerust hart achter.

Maak het dekzijl goed vast 

De wind is misschien wel de grootste vijand van uw dekzeil. Maak het dekzijl daarom vast met veel lijnen. Zo kan de wind er geen vat op krijgen.

Check de waterafvoer Zorg dat de kieren goed zijn afgedekt en dat het dekzijl strak staat. Hiermee voorkomt u dat er zakjes water ontstaan en dat er alsnog water op uw dek lekt. Dit kan namelijk nare problemen opleveren. Het kan gaan schimmelen of zelfs bevriezen.

Dek uw boot af met een op maat gemaakt zeilMet een op maat gemaakt dekzijl voorkomt u vrijwel alle problemen. Daarom is het het beste om uw boot geheel af te dekken met een op maat gemaakt en sluitend dekzeil.

Indien u een zeilboot heeft, dek dan ook de luiken en de verstaging afZo kan er geen water of sneeuw naar binnen sijpelen.

Loop wanneer u vertrekt een rondje om de bootStelt u zich eens windkracht 10 voor! Heeft u extra stootwillen aangebracht, misschien een of twee extra lijnen naar de steiger of de wal. En ook belangrijk, liggen de boten om u heen ook zodanig dat deze geen risico vormen voor uw bezit? Met de laatste check voorkomt u veel problemen.

 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen