Categorieën

Lijstjes
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Uit welke 5 onderdelen bestaat een gedegen reddingsuitrusting?

30 januari 2017 Cristian Lijstjes 0

Stel: u krijgt problemen op het water, waarbij het goed dreigt mis te gaan. Een aanwezige reddingsuitrusting kan dan het leven van u en dat van alle opvarenden redden. De vraag is alleen: uit welke onderdelen bestaat zo'n reddingsuitrusting eigenlijk? Wij maakten een top 5.

Reddingsvest
Mocht er iets mis gaan aan boord, dan is het eerste wat u doet een reddingsvest aantrekken. Overigens dragen veel schippers en hun bemanningsleden standaard een reddingsvest. Je weet namelijk nooit wanneer je er een beroep op moet doen.

EHBO doos
Vooral op het water, waar u niet snel even een dokter kunt laten komen, is het van groot belang dat u de juiste middelen aan boord heeft om een persoon medisch te kunnen verzorgen. Dit kan variëren van een blaar op een duim tot een bloedende wond. Een complete EHBO-doos moet dan ook vanzelfsprekend tot de vaste inventaris van iedere boot behoren.

ReddingsvlotEen reddingsvlot is in principe een onmisbaar onderdeel van uw veiligheidsuitrusting op zee. Helemaal als uw boot in brand staat of op het punt staat te zinken. De meeste reddingsvlotten beschikken ook over een standaarduitrusting, die bestaat uit een hoosvat, peddels, een fluit, een waterdichte zaklantaarn met batterijen, een seinspiegel en anti-zeeziekte tabletten.

Parachute vuurpijlenIedereen die het water op gaat, kan in een noodsituatie terechtkomen. Soms is communicatie niet meer mogelijk met marifoon of telefoon. Het afsteken van noodvuurwerk is dan het enige dat rest. Een vuurpijl is het noodsignaal voor de lange afstand, en buitengewoon eenvoudig in gebruik. Het projectiel schiet meteen naar een hoogte van 300m, waarna de parachute met rode fakkel uitgeworpen wordt en 40 seconden blijft branden.

 

Drinkwater tanksIn het geval dat er iets misgaat is het goed om reserves aan boord te hebben, zoals drinkwater. Drinkwater tanks zijn in dat geval absoluut een aanrader. De zakken zijn erg sterk en kunnen bovendien tegen een stootje.

Weet u nog onderdelen die in onze top 5 ontbreken? Laat het ons dan in de comments hieronder weten.

 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen