Categorieën

Lijstjes
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

5 manieren om uw boot (zo goed mogelijk) te beveiligen tegen inbraak

5 maart 2018 Cristian Lijstjes 0

We horen het nieuws de laatste tijd vaker. Inbraken in schepen in jachthavens. Daar lijkt vaak niet heel veel aan te doen. Toch zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen die het risico op inbraak kunnen minimaliseren. 

1. Alarmsysteem met sms notificatie
Er zijn steeds betere alarmsystemen op de markt. Middels een sms-notificatie wordt u op de hoogte gebracht als er beweging in de boot wordt waargenomen. Zo kunt u iemand waarschuwen, of zelf polshoogte gaan nemen. De systemen werken ook met temeperatuurverschillen. Handig voor in de winter.

2. Een goed slot, maar niet te goed 
Dat is het devies, onder het motto: 'binnen komen kunnen ze toch wel als ze willen'. Zorg ervoor dat er sloten op de deuren eb bakskisten zitten die je niet zomaar open kunt trekken, maar maak binnenkomen ook niet te lastig. De schade van een koevoet kan vaak nog vervelender uitpakken dan de schade van de buit.
 
3. Laat niets van waarde in de boot liggen
U ziet de borden wel op parkeerplaatsen in het land. 'Niets erin, niets eruit'. Wanneer u de buit in de boot zo min mogelijk aantrekkelijk maakt, dan is de kans dat u aan de beurt bent kleiner. En als het dan toch gebeurt, dan is de schade beperkt.4. beveiligde jachthaven
Natuurlijk helpt het wanneer de jachthaven een beveiligde poort of hek heeft en wanneer er cameraregistratie plaatsvindt. Bedenk echter dat dieven ook gewoon via het water bij de boot kunnen komen.
 
5. Gordijnen dicht
Het is een strategie, maar ééntje die ook averechts kan werken. Doe de gordijnen zoveel mogelijk dicht. Dan heeft de potentiële dief ook geen zicht op wat hij mee kan nemen. Natuurlijk laat u sowieso geen waardevolle spullen in het zicht achter!


Heeft u nog tips of advies? laat het weten hier beneden in de comments? 
Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen