Categorieën

Lijstjes
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

12 synoniemen voor de 'ligplaats' van uw boot

20 november 2017 Cristian Lijstjes 0

We hebben een boot en we varen graag. Als we niet varen ligt de boot in de jachthaven of ergens anders. Dat is haar 'vaste ligplaats'. Maar niet iedereen noemt dat zo. Er zijn heel veel verschillende manieren om een ligplaats te omschrijven. Wij hebben 12 synoniemen voor u op een rijtje gezet. We hebben hierbij de hoeveelheid zoekresultaten in Google gebruikt om de volgorde te bepalen.

1. Ligplaats
Ligplaats is de meest gebruikte omschrijving voor een plek om de boot aan te leggen. Het begrip 'vaste ligplaats' wordt gebruikt om de plek aan te geven waar de boot is aangemeerd wanneer er niet mee gevaren wordt. zoekresultaten: 1.590.000

2. Aanlegplaats
zoekresultaten: 608.000 - is opvallend genoeg een goede tweede in de lijst qua hoeveelheid zoekaanvragen, maar eigenlijk een contaminatie van 'ligplaats' en 'aanlegplek'
3. Aanlegsteiger
zoekresultaten: 262.000 - hoog in de lijst. En niet onterecht. De meeste boten zijn aangelegd aan een steiger, vandaar: aanlegsteiger.

4. Havenplaats
zoekresultaten: 147.000 - een 'havenplaats' kan een plek in een jachthaven zijn, maar vaak wordt er ook een stad of dorp met een bekende haven en/of jachthaven mee aangeduid.


5. Ligplek
zoekresultaten: 93.700 - het gaat natuurlijk om de 'ligplek voor een boot' en niet die voor de hond of de kat, daarmee zijn deze cijfers wellicht iets gekleurd.

6. Box
zoekresultaten: 90.200 - om het begrip 'box', wat staat voor een ligplaats aan een steiger in de jachthaven (meestal genummerd) objectief te meten hebben we er het begrip 'jachthaven' aan toegevoegd.

7. Aanlegplek


zoekresultaten: 16.700 - een aanlegplek is een goede omschrijving, het beschrijft exact wat een ligplaats is. Een plek om de boot 'aan te leggen'.

8. Aanmeerplaats
zoekresultaten: 15.200 - een onverwachte middenmoot is aanmeerplaats. Eigenlijk hetzelfde als aanlegplaats, maar zoals 'aanleggen' en aanmeren' naast elkaar worden gebruikt, geldt dat ook voor deze begrippen.

9. Bootsteiger
zoekresultaten: 11.100 - logisch, een steiger waar een boot kan aanleggen.

10. Bootplek
zoekresultaten: 3480 - wij zijn ons ervan bewust dat dit begrip meerdere betekenissen kan hebben, een bootplek kan natuurlijk ook een plekje op een boot betekenen, of de 'plek' waar de veerboot aanmeert...

11. Ligsteiger
zoekresultaten: 682 - ligsteiger is een interessante samenvoeging van aanlegsteiger en ligplaats, die toch nog meer dan 500 zoekresultaten oplevert! Of zijn dat de zonaanbidders onder ons?

12. havenplek
zoekresultaten: 500 - een havenplek wordt vaak gebruikt om een specifieke ligplaats in een stadshaven mee aan te duiden.

13. Waterstalling
zoekresultaten: 86 - waterstalling is eigenlijk een samenvoeging van winterstalling met de intentie deze te laten plaatsvinden'in het water' in plaats van 'op de kant'.
In deze lijst vindt u alleen echte synoniemen. Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om een ligplaats te omschrijven. Vaak gebeurt dat door combinaties met het begrip "boot" of "jacht", zoals "boot aanlegplek" of "jachten steiger".

Hoe het ook zij, bent u op zoek naar een ligplaats, of één van de hierboven beschreven plaatsen, plekken of steigers voor uw boot? Jachthaven.nl zoekt het graag voor u uit, zodat u altijd profiteert van de beste deals!

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen