Categorieën

Interviews
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Yachts4U: "veiligheid staat bij ons voorop"

8 december 2016 Cristian Interviews 0

Vandaag in het havenbulletin een gesprek met Ludwig Dirksz, samen met Song Chen, eigenaar van botenverhuur bedrijf Yachts4U. Het bedrijf dat is aangesloten bij de Hiswa beschikt inmiddels over een vloot van 11 motorboten en heeft als thuishaven de jachthaven te Langelille, gelegen aan het riviertje De Tjonger.


Personalia: Ludwig Dirksz
Favoriete boot: Het is als kiezen tussen je kinderen. Dat kan niet. Dus zeg ik: al onze boten.
Favoriete jachthaven: Jachtwerf

De Driesprong

(Langelille)

Hoe is het allemaal begonnen?
Toen mijn partner acht jaar geleden voorstelde om onze boot te verhuren, dacht ik oké. De eerste keer was ik best zenuwachtig, want je weet natuurlijk nooit in welke staat je hem weer terugkrijgt. Maar het bleek allemaal mee te vallen, want we kregen de boot in perfecte staat weer terug. Toen hebben we besloten om een tweede boot aan te schaffen, en nu 8 jaar later, hebben we er 11.

 Wat voor boten verhuren jullie?
Motorboten. De kleinste is 11 meter en de grootste is 14,5.

Tegenwoordig is de trend dat steeds minder mensen een boot kopen, merkt u dat de verhuur van boten daardoor juist meer toeneemt?
Wij bestaan te kort om daar iets zinnigs over te zeggen. Bij ons is de verhuur altijd goed gegaan en we mogen dan ook niet klagen. Wel krijgen we regelmatig informatie van de Hiswa, waardoor ik weet wat er in de watersport speelt. Ik weet dus ook dat de trend huren is, en niet kopen. Ik denk omdat mensen minder gebonden willen zijn.

 Wat is jullie doelgroep?
Wij verhuren het meest aan mensen vanaf de leeftijd van zeg 35, 40 jaar. Wel proberen wij onder de vlag van de Hiswa de watersport onder een breder publiek onder de aandacht te brengen.

Ik lees op jullie website dat je geen vaarbewijs nodig hebt om één van jullie boten te huren, hoe zit dat?
Alleen voor boten die langer zijn dan 15 meter en harder gaan dan 20 kilometer per uur, is een vaarbewijs verplicht. En aangezien al onze boten korter zijn dan 15 meter en minder hard gaan dan 20 kilometer per uur is een vaarbewijs niet verplicht. Dat neemt overigens niet weg dat wij onze boten niet verhuren aan personen die geen praktische vaarervaring hebben. Ervaring vinden wij belangrijker dan een vaarbewijs. Veiligheid staat bij ons voorop. Wij bieden 'beginnende Schippers' dan ook de mogelijkheid een praktische vaartraining te volgen bij de start van de huurperiode. Daarvoor werken wij samen met vaarschool Schippers Start Hulp. Daarnaast hebben wij op onze website een speciale pagina met video's over veilig varen!

 Het is nu winter, jullie hebben het vast lekker rustig?
Integendeel! De wintermaanden zijn voor ons drukke tijden. In deze tijd maken wij onze vloot weer helemaal up-to-date! In de winter investeren we zodat we de zomer zonder problemen doorkomen. Want dat is natuurlijk het belangrijkste. Dat mensen die lang voor het huren van een boot hebben gespaard, probleemloos kunnen genieten van hun vakantie op het water.

Meer informatie vindt u op de officiële website: www.yachts4u.nl.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen