Categorieën

Interviews
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Sander van der Wal: "zelfs het wad haalt het niet bij vastliggen in het riet"

27 oktober 2016 Cristian Interviews 0

In de rubriek #mijnvaargebied, spreken we vandaag met Sander van der Wal. Inwoner van Franeker en min of meer opgegroeid op het water. "Mijn ouders hebben altijd een zeeschouw gehad. Zelf heb ik een Honda tweetakt. Hier kan ik overal onderdoor en langs. Prachtig. Geen vaarroute waar ik niet langs kan."

#Mijnvaargebied 2 – door Julius TekstraWelke vaarroute wil je met ons delen?

Ik begin altijd achter ons huis aan de Noordergracht. Met mooi weet start ik de motor en vaar de stad uit. Meestal vaar ik richting Dronrijp dat op zo'n 10 minuten varen ligt. Hier vaar ik, te midden van de weilanden, mijn Honda tweetakt in het riet. Als ik vastlig, zet ik mijn motor uit en denk vervolgens even aan helemaal niets. Binnen een paar uurtjes ben ik weer helemaal opgeladen. Je kunt wel zeggen dat het de heilzame werking is van de Friese lucht. Mijn ouders hebben een grote zeeschouw die in de haven van Harlingen ligt, dus ik heb in mijn leven meerdere malen het wad bevaren, maar zelfs het wad haalt het niet bij het riet. Als ik helemaal bijgekomen ben, vaar ik terug via de grachten van onze prachtige historische stad Franeker. Hier is het natuurlijk prachtig. Het mooie is dat de gemeente Franeker de stad weer helemaal in ere herstelt. Straks kun je bijna overal langs met de boot.

Kom je onderweg veel aanlegplekken tegen?

We hebben hier sinds kort een aantal nieuwe aanlegplekken aan het bolwerk. Met mooie dagen kom je hier schippers van alle slag tegen. Hartstikke gezellig. Veel mensen die hier varen, varen de Elstedenroute. Ook een hartstikke leuke route trouwens. En hier begint trouwens ook de wandeling door de historische binnenstad. Een aanrader.

Zijn er onderweg veel bezienswaardigheden te zien?

Als je door de grachten vaart zie je het planetarium van Eise Eisinga. En als je nog even doorvaart, kom je ook langs het oudste studentencafé van Nederland, De Bogt. Daar is het altijd super gezellig.

Zijn er nog specifieke plekken waar je op moet letten?

De nieuwe vaarroute is nog niet toegankelijk voor zeilboten en dat is misschien wel een gemiste kans.

 

Lijkt het u leuk om uw vaarroute te promoten? Iedereen die door ons telefonisch geïnterviewd wordt, krijgt een gratis boeking van 2 nachten in een jachthaven naar keuze in zijn of haar favoriete vaargebied.

Stuur uw mail naar

havenmeester@jachthaven.nl

 – met als onderwerp: ‘mijn vaargebied’. Schrijf ons wat uw favoriete vaargebied is en laat uw naam en telefoonnummer achter. Wij nemen dan contact met u op om een afspraak in te plannen voor een kort interview en het verzamelen van informatie (kaarten, foto’s e.d.) over uw favoriete vaargebied of vaarroute!

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen