Categorieën

Interviews
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Passantenhaven Hoogeveen: 'als een lopend vuurtje'

8 november 2016 Cristian Interviews 0

Passantenhaven Hoogeveen werd afgelopen voorjaar in gebruik genomen, en met succes. Initiatiefnemer Albert Wolting heeft er jarenlang voor gestreden en hij is dan ook erg in zijn nopjes met het feit dat de ligplaatsen steeds bekender worden. Dit weekend werd er een interview met hem opgenomen in de Hoogeveense courant. 

Wolting: ‘Dat je in Hoogeveen kunt aanmeren gaat als een lopend vuurtje door heel Nederland. Ook in het westen. Er wordt veel bij de Nieuwebrugsluis gevraagd waar de ligplaats Alteveer is. Het is ook een toegankelijke ligplaats. De palen liggen hoog boven de steiger en dat maakt het enorm makkelijk om aan te meren.’ Wolting vaart zelf ook veel en deelt waar dan ook de brochure Grenzeloos varen door Drenthe uit. ‘Waarschijnlijk gaat het dan nog drukker worden in de haven.’

Jachthaven.nl merkt ook dat de watersport in Drenthe aan het groeien is, zo krijgen wij steeds meer aanvragen voor vaste ligplaatsen in de provincie. Ook het aantal passantenbewegingen is afgelopen zomer gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. In de passantenhaven aan de Hoogeveense vaart heeft Wolting afgelopen zomer ruim 500 aangemeerde jachten geregistreerd. Dat leverde veel positieve reacties op en een enkele kritische noot, maar daar wordt dan meteen op geanticipeerd.

Albert Wolting heeft jaren lang moeten lobbyen voor de aanlegplekken bij hem om de hoek. Lees

hier

het hele verhaal van de volhouder uit Hoogeveen. Zoekt u de ligplaatsen op jachthaven.nl? Nog even geduld, deze staan volgende week online!

 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen