Categorieën

Interviews
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Oproep aan jachthavens: Stichting Sloepweesje zoekt oude sloepen voor maatschappelijke projecten

24 januari 2017 Cristian Interviews 0

Stichting Sloepweesje roept alle jachthavens van Nederland op oude achtergebleven reddingssloepen te doneren. Waarom? De stichting zet zich in voor buitengewoon fraaie maatschappelijke projecten. Zo roeien er tegenwoordig vluchtelingen - zonder contributievoorwaarden - bij de stichting en gebeurt er inmiddels hetzelfde met uit huis geplaatste jongeren.Wie is Stichting Sloepweesje?
Stichting Sloepweesje is ontstaan in 1987 en roeit al jaren in het Nederlands klassement onder de Federatie Sloeproeien (FSN). Sinds 4 jaar doet de stichting dat met zowel een dames -als een herenteam. Het herenteam roeit al sinds het begin in de hoofdklasse van Nederland, de dames zijn vorig jaar een klasse gepromoveerd naar de 1e klasse. Daarnaast zet de stichting zich in voor fraaie maatschappelijke projecten.

Maatschappelijke projecten
Sinds 2011 zetten de twee initiatiefnemers binnen de vereniging, Ton den Hartog en Joost van der Meer, zich in om iedereen in en rondom de gemeente Kaag en Braassem te kunnen laten roeien. Vanuit deze gedachte ontstond ook het idee om iets te gaan betekenen voor de hedendaagse vluchtelingen. De stichting wilde heel graag wat betekenen voor deze groep en bood ze - zonder enige contributievoorwaarden - aan om te komen roeien. Eind vorig jaar is de eerste vluchteling gestart en na de winterstop zullen er nog eens acht deel gaan nemen aan de trainingen. Het doel is om met de vluchtelingen aan het eind van het seizoen een wedstrijd in het klassement te gaan roeien. Tevens is de stichting naast dit project gelijktijdig eenzelfde soort project gestart, maar dan met uit huis geplaatste jongeren. De gedachte is dat zowel de vluchtelingen als de jongeren door deze vorm van verbroedering sneller worden opgenomen binnen de gemeenschap.

Oproep
Om de projecten zo goed mogelijk uit te kunnen voeren is de stichting hard op zoek naar reddingssloepen. Tegenwoordig zie je dat op jachthavens oude boten achterblijven of geen aandacht meer aan besteed worden, de stichting is van mening dat zulke sloepen met wat onderhoud weer makkelijk gebruikt kunnen worden. De stichting heeft het hier over echte authentieke reddingssloepen (Geen Harding of Viking), waarmee geroeid kan worden. Heeft u op uw jachtwerf of in uw haven nog zo’n sloep liggen, dan ontvangt de stichting graag een bericht van u via info@sloepweesje.nl. Indien u er foto's bijheeft, ontvangt de stichting deze er graag bij.

Meer weten? Kijk dan op www.sloepweesje.nl.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen