Categorieën

Interviews
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

"Mensen moeten naast hun boot ook andere dingen kunnen doen, en dat kán hier"

19 mei 2016 Cristian Interviews 0

In de Gelderse gemeente Ermelo ligt de moderne gemoedelijke jachthaven Strandhorst. De haven ligt centraal in het Randmerengebied en is dankzij het prachtige achterland de ideale bestemming om een groot aantal vrije dagen in door te brengen. Tevens beschikt de haven over alle denkbare voorzieningen die een moderne watersporter zich maar kan wensen.
Bedrijfsleider Dick van Dam somt alle voorzieningen voor de aardigheid maar even op: "we beschikken over 500 ligplaatsen, waarbij de meeste steigers langszij liggen. Dit is vooral prettig met op- en afstappen. Ook zijn al onze boxen voorzien van water en elektriciteit. Dit is buitengewoon prettig. Tevens beschikken we over een groot sanitair gebouw, met daarin luxe voorzieningen."

Maar Jachthaven Strandhorst, die al voor het acht opeenvolgende jaar de blauwe vlag in ontvangst heeft genomen, biedt de watersporter meer. Want naast een makelaardij, winterstalling en allerlei horeca in de buurt, staan er op het terrein ook twee loodsen waarin van alles mogelijk is. Hier hebben gasten de mogelijkheid om hun boten te laten spuiten of te laten voorzien van een grote onderhoudsbeurt. Daarnaast beschikt de haven over een moderne watersportwinkel en de grootste surfshop van Nederland, Telstar Surf.

"Voor ons is het naast het bieden van goede voorzieningen, vooral belangrijk dat onze dienstverlening en service op en top is," vertelt van Dam aan jachthaven.nl. Zo zorgen we ervoor dat onze steigers altijd goed onderhouden zijn en dat er geen gaten inzitten, of dat de palen scheef staan. Ook hebben we ervoor gekozen geen 'plastic' haven te zijn, maar een haven met mooie houten steigers waarbij we de natuur grotendeels haar eigen gang laten gaan. Dat betekent dat we dus niet al het groen wegsnoeien. Op deze manier willen we onze gasten het gevoel geven dat ze midden in de Veluwe zitten."

Momenteel kent de haven een bezetting van zo'n 90%. Niet gek natuurlijk, maar voor van Dam betekent het toch dat er vijftig ligplaatsen vrij zijn. "En dat is op jaarbasis toch weer €50.000,-. Maar doordat we nog ruimte vrij hebben denken we erover na om in de toekomst wellicht vakantiehuisjes te laten bouwen. Dan wordt het namelijk een wat completer verhaal. Maar," zegt van Dam erbij, "zover is het nog niet."

Voor meer informatie over jachthaven Strandhorst kunt u de website bezoeken:

http://www.strandhorst.com/nl/jachthaven-strand-horst.htmlEen ligplaats huren doet u

hier

.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen