Categorieën

Interviews
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Jachtmakelaardij Het Wakend Oog: 'watersport blijft ongekend populair'

17 november 2016 Cristian Interviews 0

Vandaag in het havenbulletin een gesprek met Albert-Jan Kok, mede-eigenaar van jachtmakelaardij 'Het Wakend Oog'. Kok, die onderhand alweer 26 jaar in het vak zit, is samen met zijn collega Bart Sonneveld en zijn vrouw Martine Kok-Berkvens eigenaar van de jachtmakelaardij die in het Friese Woudsend zit gevestigd en gespecialiseerd is in gebruikte motorjachten.Personalia: Albert-Jan Kok
Favoriete boot: sloepje
Favoriete jachthaven:

Jachthaven De Rakken

(Woudsend)


Je zit 26 jaar in het vak, wat is er in al die jaren veranderd?

Het zit zo: in de loop der jaren is de vergrijzing alleen maar toegenomen, terwijl het jonge publiek ondertussen wegblijft. De leeftijd van het gros van de mensen die zijn of haar boot verkoopt ligt boven de zeventig, de leeftijd van de mensen die een boot koopt, ligt daarentegen ver boven de vijftig. De tendens is dan ook dat de jeugd niet koopt. Het aanbod van gebruikte schepen wordt dus groter, terwijl de vraag afneemt.

Hoe spelen jullie daar op in?

Door kwalitatief zeer goede schepen aan te bieden, tegen zeer scherpe prijzen. Tegenwoordig willen de jonge mensen een kant en klaar schip. De prijzen zijn hierbij erg belangrijk en moeten marktconform zijn. Ondertussen houden we actief de vinger aan de pols, omdat de prijzen dalen en het aanbod stijgt. Ook zie je dat mensen jonge gebruikte schepen willen en geen oude schepen.

Wat gebeurt er met de oude schepen?

Alleen als de schepen heel goed zijn onderhouden en er een scherp prijskaartje aanhangt, vinden wij het interessant.

Welke schepen zijn momenteel in trek?

Jonge stalen motorjachten die goed zijn onderhouden en een lengte hebben tussen de negen en elf meter. Dit soort schepen zijn onze core business.

Hoe zie je de toekomst tegemoet?

Rooskleurig! Watersport blijft ongekend populair. Desondanks is het wel erg belangrijk dat de consument vertrouwen heeft. Door ons professioneel op te stellen en kwaliteit te bieden, proberen wij de consument dat vertrouwen te geven. Daarbij zijn wij lid van de HISWA en de NBMS (de Nederlandse bond van Makelaars in Schepen). Kortgezegd betekent dat, dat wij volgens bepaalde kwaliteitsprocedures werken, waardoor er maximale zekerheid voor de koper blijft. Ook verlopen onze financiële transacties altijd via de notaris. Zodoende onderscheiden wij ons van de beunhazen die ook bootjes verkopen.

Meer informatie vind je op:

www.hwo.nl 

 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen