Categorieën

Interviews
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Jachthaven Nieuwboer: "We zijn een dorpje op zich"

2 juni 2016 Cristian Interviews 0

In het karakteristieke vissersdorpje Spakenburg ligt Jachthaven Nieuwboer. De haven die omstreeks 1970 werd gebouwd dient na een grondige renovatie tegenwoordig als hét middelpunt van het Nautisch Centrum. Naast de aanwezigheid van jachtbemiddeling, een watersportwinkel, een zeilmakerij en scheepsbetimmeringen, beschikt de jachthaven over een camper veld, bungalowpark en niet te vergeten: ligplaatsen in het water.Nadat Jachthaven Nieuwboer in 1992 werd verkocht aan Izaak Veerman werd het startsein gegeven aan een grondige renovatie. Werkelijk alles is toen onder handen genomen, van nieuwe damwanden tot een nieuw aangelegd parkeerterrein aan toe. Toen Joep van Halteren de haven vervolgens overnam en er ook nog eens bungalows, een loods en winkels bij liet bouwen, verwierf Jachthaven Nieuwboer het aanzien die het nu heeft.

Tegenwoordig kent de jachthaven twee eigenaren: Chiel de Boer en Albert van Halteren. Laatstgenoemde laat in gesprek met Jachthaven.nl weten al 22 jaar havenmeester te zijn. "Ik vind het een prachtig vak, vooral vanwege de omgang met de mensen." Daarbij blinkt de jachthaven volgens Van Halteren vooral uit in de servicegerichtheid en het klantencontact. "Met ons hele team doen we ons best om het de mensen zoveel mogelijk naar de zin te maken. Ieder jaar opnieuw."

Dat de haven niet alleen bootbezitters een goede tijd wil bieden, blijkt wel uit het feit dat er ook mensen welkom worden geheten die geen boot hebben. "We doen ons best om zoveel mogelijk te mensen te bereiken. Dit doen we door bijvoorbeeld ook boten te verhuren aan mensen die geen boot bezitten. Daarnaast hebben we een goede mix van een camper veld, bungalowpark en ligplaatsen. We zijn zogezegd een dorpje op zich."

Volgens van Halteren is de jachthaven niet alleen een goede uitvalsbasis naar bijvoorbeeld rivier De Eem of het centrum van Amersfoort. "Nee, de haven is ook vooral een plek waar de gasten kunnen zijn en kunnen blijven. Daarbij komt ook nog eens dat we ons op loopafstand bevinden van het centrum van Spakenburg. De haven kan, in andere woorden, aan een ieders wensen voldoen."

Meer informatie vindt u op de website:

www.jachthavennieuwboer.nlEen ligplaats huren doet u

hier

.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen