Categorieën

Interviews
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Jachthaven De Uitkijk: "Dit jaar bestaat onze haven 80 jaar, een mijlpaal"

26 mei 2016 Cristian Interviews 0

Aan de noordkant van de prachtige Loosdrechtse plassen, ligt de gezellige Jachthaven de Uitkijk. De haven biedt plaats aan 170 boten en heeft naast een SUP, waterski -en wakeboardschool ook een bed & breakfast en een aantal prachtige recreatiewoningen in de verhuur staan. Oftewel: aan mogelijkheden geen gebrek.Op de website van de jachthaven wordt de lezer meegenomen in een stukje geschiedenis van de haven. Zo wordt er onder andere verteld hoe de haven zich door de jaren heen heeft ontwikkeld, en dat de vrijgezellen Kees van der Meulen en Hans Jurisse de jachthaven aan de Oud Loosdrechtsedijk 241 in 1936 kochten en omdoopten tot "De Uitkijk." Nu, tachtig jaar later, is er het een en ander veranderd en staat inmiddels kleindochter Maire van der Meulen aan het roer.

"Het is echt een familiebedrijf," vertelt laatstgenoemde aan Jachthaven.nl. "Mijn opa is de haven ooit met een vriend begonnen, waarna decennia later mijn vader Jacob de haven heeft overgenomen. Op mijn beurt heb ik de haven weer overgenomen van mijn vader."

Het familiaire is iets wat de haven ook naar haar gasten uitstraalt vertelt Van der Meulen. "Al onze gasten maken hier heel snel deel uit van de familie. Daarnaast is het hier heel comfortabel en gebeurt er hier altijd van alles. En dat het hele jaar door. Dus ook in de wintermaanden. Dat komt mede door de woonarken, die worden namelijk altijd bewoond. Er is dus altijd enige reuring aanwezig in de haven."

Wat niet onopgemerkt mag blijven is dat de haven dit jaar 80 jaar bestaat. Desondanks organiseert de haven vanwege deze mijlpaal niet iets speciaals. "Natuurlijk zijn we trots op de 80 jaar dat we bestaan, dat betekent echter niet dat we een groot feest gaan geven of iets dergelijks. Er valt hier namelijk altijd wel iets speciaals te beleven. Zo hebben we bijvoorbeeld 4 keer per seizoen een gezellige gamba-avond. We noemen de avond ook wel gekscherend de Sint Jacobs Gamba-avond, want mijn vader Jacob staat tijdens dit gebeuren namelijk altijd achter de barbecue. 18 juni is trouwens de eerstvolgende. En," verzekert Van der Meulen ons, "dat belooft weer een heel gezellige avond te worden."

Voor meer informatie kunt u de website van de haven bezoeken: www.uitkijk.com

Een ligplaats huren doet u

hier

.

 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen