Categorieën

Interviews
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Erwin Klaasse: "Wakker worden in De Biesbosch en dan gaan varen. Dat is het mooiste"

20 oktober 2016 Cristian Interviews 0

Vandaag spreken we in de allereerste editie van de rubriek #mijnvaargebied met Erwin Klaasse. Hij is sinds april eigenaar van een Doerak 600, waar hij samen met zijn vrouw en de hond een paar keer per maand mee gaat varen. Bestemming? De Biesbosch. "Overnachten in De Biesbosch, 's ochtends wakker worden en dan gaan varen zonder dat je daarbij iemand tegen komt. Dat is het mooiste."

#Mijnvaargebied 1 - door Julius TekstraWelke vaarroute wil je met ons delen?

Een route die loopt dwars door De Biesbosch loopt. Niet het gemeente stukje, maar de echte Biesbosch, waar de ongerepte natuur begint.

Waar loopt de route langs?

De route begint in het noordelijke deel van De Biesbosch. Je vaart eerst een stukje over Ruigt en vervolgens vaar je over een smal kreekje genaamd: Buiten Kooigat. Dit is het meest ondiepe stuk. De kans om vast te liggen is groot. Je komt er dan ook bijna niemand tegen. Als je vervolgens doorvaart, kom je in Gat van de Slek. Hier is het smal, maar zeker diep genoeg. Dan kom je via Gat van de Vloeien op een heel mooi stuk. De kans dat je hier buffels tegenkomt is heel groot. Met warm weer staan ze zelfs in het water. Prachtig. Daarna kom je in Keesje Killeke waar nog meer buffels staan. Niets voor niets dat de kanoroute hier ook langs gaat. Dan krijg je weer een heel stuk ondiep water en dat heet: Gat van de Plomp. Als je hier iemand tegenkomt moet je echt even kijken van: hoe gaan we dit doen. Hierna komt het populairste stukje van De Biesbosch, de Sloot van St. Jan. Hier zit ook een bekende bruggetje: Brugje van St. Jan. Het is hier echt heel mooi. Vervolgens kom je weer terug op open water. Hier kun je eruit, maar je moet er hierbij goed opletten dat je niet naar rechts vaart, want daar zit een flinke zandbank. In plaats daarvan moet je naar links, om de boeien heen. Dit staat nogal vaag aangegeven. Uiteindelijk keren we terug naar onze thuisbasis:

Jachthaven Scharloo

in Waspik.

Kom je veel aanlegplekken tegen onderweg?

De Biesbosch heeft zelf weinig mogelijkheden tot afmeren. Maar je mag in principe overal aanleggen. Wel heb je een steigertje bij Ruigt. Een mooi plekje, waar wij laatst een bever hebben gezien. Ook kun je goed in Keesje Killeke aanleggen. Maar hier mag je maar een paar uur liggen en kun je dus niet overnachten.

Zijn er veel bezienswaardigheden te zien?

De buffels natuurlijk. Maar eigenlijk is de hele natuur prachtig.

Zijn er nog specifieke plekken waar je extra op moet letten?

Buiten Kooigat, daar moet je echt goed opletten. Dat is het meest ondiepe stuk. Ik ben ook nog niet een actuele vaarkaart tegengekomen van het gebied. Dus als iemand iets weet hoor ik het graag. Een diepte meter is dan ook geen overbodige luxe. Maar ondanks dat, is het een prachtig avontuur!

De hele route vind je

hier

.

 

Lijkt het u leuk om uw vaarroute te promoten? Iedereen die door ons telefonisch geïnterviewd wordt, krijgt een gratis boeking van 2 nachten in een jachthaven naar keuze in zijn of haar favoriete vaargebied.

Stuur uw mail naar

havenmeester@jachthaven.nl

 – met als onderwerp: ‘mijn vaargebied’. Schrijf ons wat uw favoriete vaargebied is en laat uw naam en telefoonnummer achter. Wij nemen dan contact met u op om een afspraak in te plannen voor een kort interview en het verzamelen van informatie (kaarten, foto’s e.d.) over uw favoriete vaargebied of vaarroute!

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen