Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Zeekoeiensterfte ligt dit jaar enorm hoog door hongersnood

9 december 2021 Havenmeester Online Blog 0

Zeekoeiensterfte in de Amerikaanse staat Florida was abnormaal hoog dit jaar. Maar liefst 10 procent van de totale populatie is afgelopen jaar gestorven. In een poging om de dieren te redden van verhongering gaan natuurwetenschappers de dieren voeren, maar ook dat is niet zonder risico.

2021 was niet het jaar van de zeekoe in Florida. Opvangcentra in de staat liggen vol met ondervoede zeekoeien, maar ook in de wateren zien de dieren er niet goed uit. De volle laag vet die een zeekoe normaal kenmerkt is geslonken, de ribben zijn door de huid zichtbaar, en de dieren lijken uit balans te zwemmen. Tot 8 oktober alleen al zijn er 968 dieren dood aangetroffen, een verontrustende groei vergeleken met de 630 overleden zeekoeien van een jaar geleden. Ook was dit ruim hoger dan 830, het eerdere record uit 2013.

Het komt allemaal vanwege vervuiling in de Indian River Lagoon, denken wetenschappers. In de winter grazen zeekoeien graag in dit gebied van meer dan 10.000 hectare groot, vanwege de warme wateren. Door menselijk afval zijn die grote velden zeegras echter nagenoeg allemaal verdwenen. Er is simpelweg te weinig eten over voor de 8800 zeekoeien die nog in het gebied leven.

Foto: 333Travel

 

Bron: AD.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen