Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Wereldhavendagen 2015 van start

4 september 2015 Schipper Blog 0

Rotterdam - Vandaag zijn de Wereldhavendagen 2015 officieel geopend door de voorzitter van Stichting Wereldhavendagen. Dit gebeurde onder begeleiding van de Young Maritime Representatives. De feestelijke opening vond plaats op zeesleper de Elbe aan de Holland Amerikakade op de Wilhelminapier.De Wereldhavendagen is het grootste maritieme evenement van Nederland. Honderdduizenden mensen nemen jaarlijks de moeite om een kijkje achter de schermen te krijgen van Europa’s grootste haven: Rotterdam. Het evenement wordt dit jaar voor de 38e keer georganiseerd. De gebeurtenis vindt plaats op 4, 5, en 6 september. Bezoekers van jong tot oud kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, onder andere genieten van een uitgebreid cultureel programma.

Met als thema 'De Droomhaven' biedt het programma ook dit jaar weer vele honderden activiteiten voor jong en oud. Dit varieert van excursies, (nautische) demonstraties, kunstprojecten, optredens en gelieerde festivals als De Nacht van de Kaap en het Internationaal Shantyfestival Rotterdam. In de sfeer van het thema 'De Droomhaven' is er ook speciale aandacht voor innovatie en nieuwe technieken op de terreinen van de stadshavens M4H en RDM Rotterdam.

De organisatie hoopt - afhankelijk van het weer - net als in 2014, waar het bezoekersaantal op 450.000 lag, net zoveel bezoekers te mogen verwachten.

Nieuwsgierig naar de presentaties, excursies en demonstraties? Kijk

hier

voor het programma. (

De Telegraaf Vaarkrant

,

www.wereldhavendagen.nl

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen