Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Weekendtip: Zeiltochten met Schuttevaer

17 februari 2017 Cristian Blog 0

Heeft u altijd al eens willen meezeilen op een groot zeilschip, maar niet de mogelijkheid om het in zijn geheel af te huren? Of wilt u met een kleine groep bekenden een onvergetelijke vaartocht maken? Dan zijn de meezeiltochten van het Zeilend Grand Café ´Schuttevaer´ misschien wel wat voor u! Schuttevaer biedt namelijk verschillende zeiltochten aan met allerlei leuke thema’s.



 

Vaarfeest met familie en vrienden

Schuttevaer biedt onvergetelijk vaartochten aan voor zowel kleine als grote groepen. U kunt hierbij denken aan vaartochten voor families, vrienden of collega's. Het schip heeft daarbij alles aan boord. In het dekhuis bevindt zich een gezellige scheepsbar, met prachtig uitzicht over het water. Benedendeks is een grote zaal waarvan het hele interieur is ingericht in Art Deco sfeer. Verder zit er rondom het schip een veilige hoge verschansing, wat heel prettig is indien er ook kleine kinderen meegaan. Ook voor mensen met zeeziekte zijn de tochten geschikt. Dankzij de enorme afmetingen, is het schip namelijk zeer stabiel.

Zeilen naar een onbewoond eiland

Eén van de tochten die Schuttevaer organiseert, is een zeiltocht naar een onbewoond eiland. Hier kunt u genieten van een uniek stukje natuurgebied in het IJsselmeer, het zogeheten “de Kreupel”. In samenwerking met Staatsbosbeheer bezoekt u het natuureiland waar zich duizenden vogels bevinden. Tevens bezoekt u het kleine haventje op het eiland, waardoor u nog dichterbij de ongerepte natuur kunt komen.

Wadden zeiltocht naar Texel

Vanuit het historische vissersdorp Den oever wordt de zeiltocht naar Texel gestart. Onderweg gaat u een prachtig stuk wad ontdekken. Tevens is er een grote kans dat u zeehonden zult tegenkomen. Aansluitend wordt er een tussenstop gehouden op Oude Schild, de haven van Texel. Hier kunt u lekker op de fiets stappen of bijvoorbeeld het museum op Oude Schild bezoeken. Op de terugreis wacht u een heerlijk buffet. Tot slot vaart u onder het genot van een borrel de haven van Den Oever weer binnen.

Meer weten? Kijk dan op schuttevaer.info

 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen