Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Weekendtip: Winter in Archeon

6 januari 2017 Cristian Blog 0

Bent u van plan dit weekend met het gezin of met de kleinkinderen erop uit te gaan? Wellicht is Archeon dan een interessante bestemming om naar toe te gaan. In de winter is Archeon namelijk omgetoverd tot een Nederlandse winter wereld in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Bent u overtuigd en zoekt u nog een geschikte jachthaven in de buurt? Denk dan aan WSV Alphen aan den Rijn. De haven staat er namelijk om bekend dat ze haar gasten met open armen ontvangt. 



Midwinter Fair

Ieder jaar wordt in Archeon een spectaculaire Midwinter Fair gehouden. Hier vindt u onder andere een markt vol leuke kraampjes met unieke spullen. Ook is er een muzikaal programma waar diverse bands zorgen voor een winterse sfeer. Tijdens de Midwinterfair kunt u genieten van bijzondere shows in de Romeinse Arena, maar ook gewoon op straat.

Tentoonstelling: Van Caesar tot Constantinopel

Arm of rijk – U ziet het verschil aan de inrichting van de huizen en de kleding die wordt gedragen. Dat was bij de Romeinen niet anders. Tweeduizend jaar geleden bepaalde je afkomst welke kleding je je kon veroorloven maar ook welke uitrusting je in het leger droeg. In deze tentoonstelling laat Archeon zien hoe arm en rijk zich ontwikkelden in een periode van bijna 1000 jaar Romeinse geschiedenis. Reconstructies van verschillende Romeinse harnassen, gladiatorenuitrustingen en kleding van arme en rijke burgers worden gepresenteerd in een setting van het Romeinse leven door de eeuwen heen.

Jachthaven

Zoekt u nog een geschikte jachthaven in de buurt?

WSV Alphen aan den Rijn

ontvangt geïnteresseerde passanten met open armen. De prachtige besloten jachthaven van de Watersportvereniging Alphen aan den Rijn is gebouwd door de leden van deze vereniging. Zij kreeg in 2015 een hoge notering met een gemiddelde score van 8,1 in de passantenhavenbeoordelingen van het blad motorboot Zij is voorzien van alle noodzakelijke faciliteiten en dit tegen aantrekkelijke tarieven. Passanten die deze haven aandoen komen er vaak weer terug. De ligging is perfect en met een mooie omgeving om eens te bezoeken.

Meer informatie vindt u op de website:

archeon.nl



 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen