Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Weekendtip: Visserijdagen Stavoren

15 juli 2016 Cristian Blog 0

Vanaf vandaag worden op en rondom de Oude Haven in het Friese Stavoren weer de visserijdagen gehouden. De Visserijdagen in de Friese havenplaats vormen een tweejaarlijks evenement met cultuur, historie en entertainment.



Het doel van het evenement is om zoveel mogelijk mensen in een feestelijke omgeving de rijke visserij geschiedenis van Stavoren te laten proeven. Vanmiddag wordt om 16:00 officieel de aftrap gegeven in de persoon van Sick Heldoorn. Vervolgens vindt er een schippersborrel plaats op muziek van Sipke de Boer en Zalm van Rietse Spanninga. De kinderen hoeven zich ook niet te vervelen, die kunnen zich vermaken in de speciaal ingerichte speelhoek. Vanaf 20:00 gaat het feest pas echt los met DJ Stef en de Menaemer Feintsjes.

Zaterdag is een drukke dag, met vis, markt en oude ambachten. Daarnaast zijn de vissersschepen, jollen, botters, schouwen en sleepboten in de haven die het bezichtigen zeker waard zijn. Zelf meevaren kan ook. Dit kan tijdens de vlootschouw.

Beide dagen zijn er ook diverse demonstraties zoals: paling roken, netten boeten, hoekwant overhalen, en fuikreparaties. Op de haven zijn vistuigen "uitgezet". Er wordt een film over de visserij vertoond in de filmzaal. Verder is er natuurlijk gratis gebakken vis en wordt er regelmatig gerookte vis afgeslagen.

Lees

hier

het volledige programma van de Visserijdagen Stavoren.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen